![]()
[ 1 ] 2 następna »
|
|
dzien dobry wszystkim Miyaki gdybys sie wlasnie obudzila i nie mogla spac to poczytaj cos o zrodlach brytyjskiej konstytucji... niezawodne |
|
-- Kluseczek...:) 21-10-2009, 04:26 | Link | Cytuj |
|
|
|
kawa z rana- komu, komu- do ide.... do pracy :/ kochana PP, musze pracodawcy dac wypowiedzenie ze za miesiac ide na macierzynski na pol roku- jakies podpowiedzi co ja w takim liscie musze napisac? nigdy w zycie nie pisalam listow typu wypowiedzenie please, help |
| 21-10-2009, 08:25 | Link | Cytuj | |
|
|
jak sie na macierzynskie idzie to sie wypowiedzenie pisze?? ja nie wiem - nigdy nie bralam tutaj.... na razie wisze od 17 minut na telefonie do pier£$%!go TFL zeby complaint robic....jeszcze poczekam sobie bo na razie z 'call number 7# awansowalam na 'call number 2' a bede czuje opierdalac ile wlezie |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 21-10-2009, 08:34 | Link | Cytuj |
|
|
|
a mozna wiedziec czym ci tfl tak zaszedl za skore? nalezy sie cieszyc... Pieknym angielskim deszczowy srodkiem tygodnia |
|
-- - Jednego... - Ilu Jasnowidzow potrzeba do wkrecenia jednej zarowki :) 21-10-2009, 08:54 | Link | Cytuj |
|
|
|
juz mowie dziecko musialo re-apply for 16+ oyster. Do 16/09 wyslac mialysmy forme (zrobione) a do 30/09 miala otrzymac nowa karte. Wrocilysmy z Polski 30/09 i w wiadomosciach o 6pm dowiedzialam sie ze z jakichs tam powodow wysylanie nowych cards zostalo opoznione. Jak tylko uslyszalam zadzwonilam do nich - potwierdzili ze maja aplikacje i ze sie robi a do pory otrzymania nowej moze uzywac starej bo 'technicznie' jest wazna do 2010. ok. wiec czekalysmy. dzis dalam jej pieniadze zeby top-up zroibila bo i tak ma przerwe w przyszlym tygodniu a tu sie okazuje ze jej star karta przestala dzialac. Zaplacila za bilet w jedna strone £4!!! mimo ze ma student's ID itd, TFL nie sprzeda jej biletu po racie studenckiej. zadzwonilam do pacanow i mowie/pytam a pani mi mowi ze stara karta zostala cancelled bo wlasnie 15/10 'we issued a new one'. I oni nic nie poradza ze nowej nie ma bo postal strikes itd itp i ona nie bedzie mogla jezdzic na discount tylko full rates. I zadne 'reimbursement' nie wchodzi w gre itd itp. Wkurwilli mnie. Wobec czego, zamiast do durnych TFL online complaints - bo to sie mozna pochlastac wlasna reka, wlasnie przed chwila pierdolnelam list do Boryska; jako ze listy z TFL sa sygnowane 'Mayor of London' no i on tym rzadzi. Oprocz wyjasnienia calej sytuacji napisalam mu tak: Quote: My question is: how come that a card which supposed to be issued and sent to us by 30/09/2009 has been issued just 6 days ago (15/10/09)? Why the new card hasn’t been processed during the time specified in the letter from TFL/Mayor of London? [...] She hasn’t been issue with a SINGLE word of apology from TFL for late delivery of the new card nor any other information was given about the status of her card. My suggestion for you, as the London Mayor and someone who has got saying in the TFL services: 1. Consider in future to put in place mechanism that will allow students in her situation to get students’ rate tickets when showing school ID. 2. Consider to put in place very simple mechanism of emailing a standard bar coded email letter which will allow students in her position to receive students’ rate tickets at the tube stations. The two above are really simple. As for the bar coded emails, everybody has to register oyster card anyway and provide one’s email address. You wouldn’t have to relay on the Royal Mail in a crisis situation like this. And you would take TFL to 21st century with services provided to young people. As for myself, I would expect reimbursement for incurring unnecessary costs due to the late processing and issuing my daughter’s renewed Oyster card. wkurwiaja mnie...tfl jest tak beznadziejny ze szkoda po prostu slow na nich... |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 21-10-2009, 09:43 | Link | Cytuj |
|
|
|
Znaczy technicznie rzecz biorac @beaata .. nie widze zadnej winy tfl. Zawinila poczta i tyle. Wyslali karte, uniewaznili stara.Logiczne. |
|
-- buzka Jakobi 21-10-2009, 09:57 | Link | Cytuj |
|
|
|
wez i ty mnie nie wkurwiaj 1. nie widzisz pierwszego zdania ze karta miala byc wyslana i z nami do 30/09 a oni dopiero ja zrobili 15/10 i dopiero teraz wyslali?? 2.karte ktora ma obecnie a ktora zostala zablokowana wlasnie jest z zeszlego roku (oficjalnie wazna do 2010 - oczywiscie juz niewazna bo oni 'issued a new one but not our fault it's not with you') 3. poza tym, wiem ze tu calego mail nie ma ale nie chodzi tylko o late delivery ale rowniez o to aby mieli jakis fucking 'contingency plan' jak im Royal Mail bedzie strajkowal w kazdej fabryce jest normalna rzecza ze na kazdy service robi sie tzw risk assessment i przygotowuje plan zastepczy jak cos sie jebnie TFL, co widac na zalaczonym obrazku, nie ma zadnego planu zastepczego na wyopadek strajkow Royal Mail. Jak RM bedzie strajkowal do swiat to z jakiej racji ja mam placic 100% za bilety studenckie? |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 21-10-2009, 10:05 | Link | Cytuj |
|
|
|
Quote: ewag kawa z rana- komu, komu- do ide.... do pracy :/ kochana PP, musze pracodawcy dac wypowiedzenie ze za miesiac ide na macierzynski na pol roku- jakies podpowiedzi co ja w takim liscie musze napisac? nigdy w zycie nie pisalam listow typu wypowiedzenie please, help Nie pisz zanego wypowiedzenia tylko druk od lekarza ze jestes w ciazy i informacja od ciebie kiedy idziesz na macierzysnki i kiedy wracasz. Zle ze nie poczytalas wczesniej bo to jest dosyc scisle terminami obwarowane. Do ktorego tygodnia masz powiedziec o ciazy i do ktorego o macierzynski. Jesli sie zwolnisz to zamiast dostawac maternity pay i byc ciagle zatrudniona bedzies miala maternity allowance z jobcentre. Poza tym przygotuj sie psychicznie na to ze cie moga zredukowac w czasie maternity leave (taka tutaj teraz moda) I zeby nie zaczynac niepotrzebnej wymiany zdan: zredukowac a nie zwolnic (zwolnic cie nie moga) hannibal_piotr edytował(a) ten post dnia 21-10-2009 o godzinie 10:27
|
| 21-10-2009, 10:19 | Link | Cytuj | |
|
|
Quote: ewag kawa z rana- komu, komu- do ide.... do pracy :/ kochana PP, musze pracodawcy dac wypowiedzenie ze za miesiac ide na macierzynski na pol roku- jakies podpowiedzi co ja w takim liscie musze napisac? nigdy w zycie nie pisalam listow typu wypowiedzenie please, help ewag, u m nie sa (zostaly teraz 2)dziewczyny w ciazy i od paru miesiecy znane sa dokladnedaty kiedy kazda z nich idzie na macierzynskie. Powinnas pogadac z HR, chyba macie HR do dupy i to wielkiej. I nie mow, ze idziesz na pol roku tylko rok, tyle ci sie nalezy, zawsze mozesz wrocic do pracy wczesniej. |
|
-- w szkole prawniczek z samego rana ____________ madra glowusia poszukiwana___________ kleska-nikt przecie tutaj glowami____________ nie ruszal, wszyskie za to pochwami___________ wazne ze dobrze droga obrana 21-10-2009, 10:29 | Link | Cytuj |
|
|
|
siem spracowalam...ufff! (pot z czola) w koncuznalazlam online sklep gdzie moglam kupic czesci do mojej lodowki bo pare miesiecy wstecz (wstyd sie przyznac) poszla mi dolna szklana polka a z rok temu zarowka zarowka byla problem bo sie franca wziela i stluka - i wez wykrec teraz to co zostalo jak dojscie nie jest od frontu tylko od srodka ale dzis mi sie udalo...i znalazlam dobry sklep online, zwie sie toto: http://www.espares.co.uk/ i maja wszystko - lacznie z moimi wiecznie mi bralujacymi workami do odkurzacza za ktorymi musze latac i czasem przeplacac srogo w roznych DIY a tu - i taniej i z dowozem jak trzeba - po prostu cacy polka do mojego whirpool szklana kosztowala mnie £10.49 razem z VAT, zarowka kolo £3.5 - a delivery £4.95 polecam sklep mocno! teraz jeszcze szukam pstryczka elektryczka do mojego oil heater - bo mi sie zjaral (dziecko na maxa grzalo 24 na dobe i tylko nie wiem - bo to taki zwykly jak u bed lamps czesto sa, no, takie wiecie...zwykle pytanie do panow - bedzie to robic jakas roznice jaki? c\y po prostu to sa takie uniwersalne ze pasuja do wszystkiego? to jest taki zwykly prostokatny w ksztalcie no wiecie - z jednej strony gorka z drugiej strony gorka - on/off (ale nie ma napisane on/off)..taki maly; |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 21-10-2009, 15:55 | Link | Cytuj |
[ 1 ] 2 następna »