![]()
[ 1 ] 2 3 następna »
|
|
Piateczek powod do radosci. http://vimeo.com/8728416 Chcialbym jeszcze raz odwiedzic Azje. |
| 05-03-2010, 06:52 | Link | Cytuj | |
|
|
nie moge otworzyc powod do radosci- owszem.. wreszcie weekend. jeszcze jedna walizka do rozpakowania i pozniej tylko wyniesc rzeczy na strych i pare do Cancer Research UK |
|
-- "ile cie trzeba cenic ten tylko sie dowie kto cie stracil" Regards wariatka 05-03-2010, 10:45 | Link | Cytuj |
|
|
|
http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/8549155.stm |
|
-- "ile cie trzeba cenic ten tylko sie dowie kto cie stracil" Regards wariatka 05-03-2010, 12:40 | Link | Cytuj |
|
|
|
Witam, Tym razem bardzo dziwna sprawa. Zacznijmy od poczatku: przed moim domem sa 4 miejsca postojowe - 30 minut darmowe, obowiazujace od 8.00 do 18.30 Wracam z pracy ok 10 po 18 wiec parkuje na tym miejscu, jako ze przysluguje mi darmowe 30 minut. Rano 10 po 8 odjezdzam do pracy. 15 stycznia dostaje list z nota, ze UWAGA 15 grudnia - czyli miesiac wczesniej o 8.40 parkowalem na tym miejscu. Oczywiscie na pismie zamiast zdjec sa puste kwadraciki. Tego samego dnia piszemy do nich maila, ze informacja ze jest to niemozliwe poniewaz w tym czasie bylem w pracy. Po 2 dniach i braku odpowiedzi zdobywam zdjecie z CCTV z pracy z data i godzina 8.39 oraz moim samochodem wjezdzajacym do pracy (praca oddalona o ok 10km od miejsca zamieszkania) Do dzis brak odpowiedzi na maila. Dzis poczta przychodzi pismo, odrzucajace nasze odwolanie oraz mowiace ze: osoba wystawiajaca mandat spisala moj numer z tax disc-u wiec musialem parkowac (oczywiscie mogla to zrobic o godzinie 8 rano gdy parkowalem legalnie) oraz, ze zdjecie z mojej pracy z CCTV nie jest dowodem bo nie widac na nim tax discu (widac za to rejestracje) Do tego zalaczaja jakas forme, ktora stanowi kolejne odwolanie tym razem jednak, niezalezni prawnicy beda ja rozpatrywac a koszty poniesie strona przegrana. No zgupialem powiem wam. Co mam w takiej sytuacji zrobic? zaplacic 50 funtow czy latac po jakis sadach, przynosic zaswiadczenia z pracy, zapewne z cctv czy sam juz nie wiem skad? Jakie oplaty z tego wynikaja, zapewne maja taki spraw tysiace wiec albo to straszak jest albo wiedza, ze nic nie bede mogl zrobic... kwestia tylko, ze oni powinni udowodnic - a jedyne co robia to mowia ze ich czlowiek spisal numer.... Jezeli ktos ma jakis pomysl z gory dzieki za pomoc. |
|
-- - Jednego... - Ilu Jasnowidzow potrzeba do wkrecenia jednej zarowki :) 05-03-2010, 18:58 | Link | Cytuj |
|
|
|
ok, wyslij PM do Matu - on ma spore doswiadczenie z nimi w ramach wyklocania sie o te sprawy moja opinia - nie daj sie - jezeli ciebie nie bylo tam i sa zdjecia z CCTV z pracy z wyrazna rejestracja - kloc sie wiekszosc traffic wardens to kretacze niestety nie wiem jak tam to jest ale jak by zrobili zdjecie parkingu z twoim samochodem tam stojacym to jeszcze rozumiem - jak takowego nie maj - niech sie ugryza |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 05-03-2010, 21:26 | Link | Cytuj |
|
|
|
nie plac,bedziesz mial na weekend w Tokio |
|
-- Kluseczek...:) 05-03-2010, 22:58 | Link | Cytuj |
|
|
|
nie bądź złośliwa bo i ja mam pytanie wiem ze macie dzieci w szkołach na rożnych poziomach edukacji wiec interesuje mnie jako początkującego pedagoga jakie aparaty przymusu bądź pomocy są obecne w szkołach w momencie kiedy dziecko uchyla się od obowiązku szkolnego, a rodzice sobie z nim nie radzą, czyli ucieka notorycznie ze szkoły, sprawia problemy ma np konflikty z prawem i takie rzeczy. Czy szkoła zapewnia ze swojej strony jakąś pomoc w postaci pedagoga, kuratora jakiś monitoring szczególny ? Jestem ciekawa jak to wygląda szczególnie u starszej młodzieży takiej 14- 16 letniej gdzie obowiązek szkolny jest już w fazie końcowej. Ana edytował(a) ten post dnia 05-03-2010 o godzinie 23:13
|
|
-- semper idem 05-03-2010, 23:08 | Link | Cytuj |
|
|
|
oh! ja ci moge na ten temat duzoooooooooooooooooo powiedziec jak calej PP wiadomo - przechodze okropny okres z moim dzieckiem 1. moje dziecko nie ma problemow z prawem - wiec nie weim - ale z tego co sie orientuje to jest cos na zasadzie kuratora 2. czy 'counsellor' tutaj to odpowiednik polskiego pedagoga? bo mnie sie wydaje ze tak ale nie jestem do konca pewna jesli tak - to szkoly takowych maja 3. uchylanie sie od obowiazku szkolnego primary/secondary schools - czyli te do wieku lat 16 i egzaminow GCSE - obowiazkowe. Jak dziecko nie chodzi (tzw. truant) - rodzice moga byc wsadzeni do wiezienia (serio) - i sie to zdarza; prawo jest w miare nowe - tzn mniej niz 5 lat funkcjonuje a pierwszy taki wyrok byl wydany chyba 2 lata temu ewka studiuje prawo to moze wiecej ci powie jesli dzxiecko jest w college - jak moja corka - i ksztalci sie w kierunku A-levels (nasza matura) - nie ma truancy nie bedzie chodzila - moze oblac przedmiot albo wszystko - zalezy szkola przysyla listy jak ma wiecej niz 4 nieobecnosci w semestrze (CHYBA) ale tu sie wlasnie zaczynaja roznice w postrezganiu nastolatkow - i jest to bardziej skomplikowany temat - mowiac z wlasnego doswiadzcenia generalnie pamietak ze w wieku 16 lat to oni moga tu znacznie wiecej niz w Polsce - na wlasne zyczenie reszte moge na telefon odpowiedziec bo gadac to za duzo - albo daj konktretne pytania to ja ci odpowiem |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 05-03-2010, 23:33 | Link | Cytuj |
|
|
|
ps - tez studiowalam pedalow ale mnie to nie bawilo w koncu slow - ciesze sie ze koty mam bo bym zglupla tutaj chyba |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 05-03-2010, 23:36 | Link | Cytuj |
|
|
|
to ze studiuje nie jest rownoznaczne ze cos na ten temat wiem |
|
-- Kluseczek...:) 05-03-2010, 23:43 | Link | Cytuj |
[ 1 ] 2 3 następna »