![]()
« poprzednia 1 [ 2 ]
|
|
raczej wymagam eawg, wymagam |
|
-- nie znosze hipokryzji 12-03-2010, 14:31 | Link | Cytuj |
|
|
|
ewae znam wielu prawników nie klnących i nie pijących znam również walących jak szewc i wydających później na kacu gigancie wyroki dożywocia nie myśl stereotypowo to zabija w prawniku całą jego charyzmę tez nie wiele z tego ponglisza zrozumiałam ale jeżeli ufać Beacie łączę się w bólu... Ana edytował(a) ten post dnia 12-03-2010 o godzinie 15:15
|
|
-- semper idem 12-03-2010, 14:41 | Link | Cytuj |
|
|
|
jak piszecie kejsa to mi sie w glowie na inny jezyk tlumaczy.. nie ladnie tak kogos obrazac |
|
-- "ile cie trzeba cenic ten tylko sie dowie kto cie stracil" Regards wariatka 12-03-2010, 14:48 | Link | Cytuj |
|
|
|
haha |
|
-- semper idem 12-03-2010, 15:14 | Link | Cytuj |
|
|
|
Quote: Ana ale jeżeli ufać Beacie mnie nie ufac ale chyba wszyscy wiemy ze ewa zaczela jakies tam studia prawnicze/prawu pokrewne |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 12-03-2010, 16:22 | Link | Cytuj |
|
|
|
co znaczy jakies tam i pokrewne? jestem na 1szym roku LLB Law (nie BA Law) ktory jest w praktyce dla barristers i solicitors jest jeszcze jakis bardziej prawny kierunek??lol |
|
-- Kluseczek...:) 13-03-2010, 23:26 | Link | Cytuj |
|
|
|
Wow ewae, ciekaw jestem jak to wyglądają takie studia prawnicze w porównaniu z podobnymi kierunkami w Polsce. Jesteś w stanie to porównać, czy to pierwszy Twój kontakt z nauką prawa? |
|
-- Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! 14-03-2010, 09:46 | Link | Cytuj |
|
|
|
nie pierwszy studiowalam prawie cztery lata w Polsce prawo rowniez wg mojej oceny na plus dla tutaj niestety(lub stety jak dla mnie) w Polsce za duzo teorii i historii,historia przed pierwsze dwa lata rzygalam,na plus dla Polski to ze byla lacina no ale ze Europa opiera sie na roman legal system to chyba lacina jest nadal obowiazkowa,tutaj w sadach obowiazuje juz tylko plain English (chyba od nie tak dawna)wiec sa usprawiedliwieni. Na plus dla UK jest rowniez cala organizacja zarowno kursu jak i wszystkich facilities na uniwerku,w tym przypadku powiedzialabym ze nie ma zadnego porownania chyba ze w Polsce sie od tego czasu zmienilo.. No i przede wszystim tutaj do kazdego problemu podchodzi sie od strony praktycznej ludzie od pierwszego roku planuja co beda robic po trzech latach(podzial na BA law i LLB law)traktuje sie nas powaznie i wymaga odpowiedzi jak od prawnika a nie pierwszego lepszego czlowieka z bus stop...w naszej Ojczyznie niestety musze napisac co zauwazylam pierwsze lata studiow to loteria ,oblac moga za byle gowno,za duzo do powiedzenia ma widzimisie wykladowcy,jest korupcja(przynajmniej byla)a po studiach wiadomo....jak masz szczescie i znajomosci a przede wszystkim znajomosci to moze dostaniesz sie na aplikacje...Oczywiscie ze w UK kontakty rowniez sa bardzo wazne ale jezeli sie jest dobrym to szanse rozwoju zawodowego po studiach sa. To tak w ogolnosci ,nie bede sie wdawac w detale bo szkoda zdrowia.Pozdrawiam. |
|
-- Kluseczek...:) 14-03-2010, 14:08 | Link | Cytuj |
« poprzednia 1 [ 2 ]