![]()
[ 1 ] 2 3 … 5 następna »
|
|
to co? w Polsce wolne bo dzien konstytucji a my biedne robaczki - powrot do rzeczywistosci? |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 03-05-2011, 09:34 | Link | Cytuj |
|
|
|
to ja biedny robaczek jestem zna ktos dobrego psychiatre?? |
|
-- "ile cie trzeba cenic ten tylko sie dowie kto cie stracil" Regards wariatka 03-05-2011, 10:50 | Link | Cytuj |
|
|
|
Siemanko, Co tam u was nygusy ? Ja mam pytanie. Czy ktos z was moze robil takie testy psychometryczne kiedys ? http://remote.discusonline.com/ http://www.gotohogan.com/participant Pozdro, |
|
-- buzka Jakobi 03-05-2011, 11:48 | Link | Cytuj |
|
|
|
ja robilam; co prawda nie te linki co podales chyba dwa razy raz online (assessment do roboty) i raz bodajze hard copy |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 03-05-2011, 12:46 | Link | Cytuj |
|
|
|
Heheh, dlaczego nie jestem zaskoczony ? |
|
-- buzka Jakobi 03-05-2011, 12:56 | Link | Cytuj |
|
|
|
na jednym bylo chyba 30 minut (to praca w rzadzie); to robilam jakies 3-4 lata temu i byly rowniez pytania scenariuszowe..tzn jest sytuacja i ktora opcje wybierasz jako najlepsze rozwiazanie ten akurat assessment byl ukierunkowany na typowy management plus widac bylo po pytaniach ze byl zredagowany specjalnie dla tej agencji ('personalised questions') hard copy to byl bardziej ogolny - generalnie management, people and leadership skills, ale tego typu to pelno jest w necie w sumie; teoretycznie mial dac ogolne pojecie jaka osoba jestes w pracy; ale szczerze powiem ze te ogolne sa do bani ten pierwszy, ktory byl robiony pod pracodawce, byl lepszy/lepiej sie wypelnialo inny online - tez pierdoly ogolne generalnie te assessments maja dac pojecie o twoich zdolnosciach 'przywodczych' (leadership, hehehe), kierowaniu/zarzadzaniu ludzmi, relacjami z przelozonymi i suboordinates; rozwiazywaniu konfliktowych sytuacji i priorytyzacji to tak ogolnie pytania moga byc 'tricky', bo chocbys sie skupciac chcial i odpowiedziec tak jak pracodawca sie spodziewa (albo wydaje ci sie ze sie spodziewa) to w dalszej czesci bedziesz mial prawdopodobnie powtorzenie tych pytan w ciut innej sekwencji i ze tak powiem (teoretycznie) ma wyjsc szydlo z worka jedyne o czym pamietac chyba tzreba to fakt ze nie ma np 'managerow' z jedna dominujaca cecha charakteru lub skills - chodzi o to zeby te odpowiednie cechy lub umiejetnosci wystepowaly w konkretnej (odpowiedeniej do tego) sytuacji; takie troche sranie w banie z tymi ogolnymi szczerze mowiac |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 03-05-2011, 13:36 | Link | Cytuj |
|
|
|
Dzieki za konstruktywna podpowiedz A powaznie, trzeba sie spieszyc czy z reguly jest czas na przemyslenie odpowiedzi ? Ramy czasowe luzne czy zegarek tika ? |
|
-- buzka Jakobi 03-05-2011, 17:02 | Link | Cytuj |
|
|
|
na moim 'specyficznym' tykal na dwoch innych nie ale tam nie ma @Jakobi co myslec tak naprawde; masz zazwyczaj wybor 4 odpowiedzi (o ile dobrze pamietam) i lecisz; w tym 'specyficznym' mialam tez 'otwarta' odpowiedz, ale generalnie masz opcje 1/2/3/4 i wybierasz ta ktora cie najlepiej opisuje/najlepiej ci pasuje bedziesz to przechodzil? czemu? byl taki ruch pare lat wstecz jak w public sector pracowalam zeby wlasnie robic te psychometryczne testy i assessments; ale jak koszta sobie policzyli to predko zrezygnowali; od kilku lat sa robione tylko na niektore stanowiska, najczesciej przy kilku etapowych 'interviews' na 'powazne' stanowiska |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 03-05-2011, 17:09 | Link | Cytuj |
|
|
|
masz - tu se poczytaj o testach http://www.shl.com/WhatWeDo/AbilityScree…CFQRP4Qod8jfKpw |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 03-05-2011, 17:21 | Link | Cytuj |
|
|
|
Rzeczywiscie stek pierdol, dzieki @beaata, nie dziwie sie, ze trudno bylo napisac cos kontruktywnego |
|
-- buzka Jakobi 04-05-2011, 08:54 | Link | Cytuj |
[ 1 ] 2 3 … 5 następna »