![]()
« poprzednia 1 … 14 15 [ 16 ] 17 18 … 22 następna »
|
|
ok...zdarzylo mi sie obejrzec trzy filmy ostatnio z Sandra Bullock oprocz jednego to nawet nie wiedzialam w sumie ze w nich gra pierwszy - the Proposal ok do obejrzenia...typowy rom-com ale SB jako bitchy editor byla niezla drugi - w ktorym grala ponad przecietna skladnice wiedzy i wykazywala wyjatkowo nerdowskie zachowanie (zaraz sobie tytul przypomne) - bardzo mi sie podobala w nim nie bylo zakonczenia typu 'i tu zyli sobie dlugo i szczesliwie - wiec cale szczescie o dziwo - ten film - jak i ostatni ktory z nia widzialam - mial tez jej narracje i w ogole zauwazylam ze w USA ostatnio narracje staly sie bardzo modne - czy filmy czy serie telewizyjne juz mam - ten nerdowski to 'All about Steve' wczoraj zas obejrzalam 'the Blind Side' za ktory zreszta dostala Globa niedawno i musze przyznac ze byla to chyba jej pierwsza rola ktora nie byla komediowa/SB jako przedstawicie law and order i film - i ona w tym filmie - bardzo mi sie podobali film jest generalnie biografia - nie cala, ale wycinkiem zyciorysu amerykanskiego gracza football - chlopak ma obecnie 23 lata i jest jakas tam gwiazda w stanach a Bullock i jej rodzina wzieli go pod opieke jak mial 16 lat dwie godziny ale polecam do obejrzenia wiekszosc filmow biograficznych jest dosc lzawa itd itp, ale nie ten ot, po prostu co ktos dla kogos bezinteresownie zrobil pewnie wiecej jest takich rodzin, ale nie z kazdej wychodzi pozniej gwiazda amerykanskiego futbolu polecam i ciagle nadrabiam polskie kino - i kuzwa juz naprawde naprawde nie moge, ale sie zawzielam to ogladam na razie nic godnego polecenia |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 21-01-2010, 09:38 | Link | Cytuj |
|
|
|
Dzisiaj z młodym ogladaliśmy w kinie "Alvin i wiewiórki 2". Amerykanie może i są głupi, ale filmy dla rodzinki potrafią zrobić |
|
-- Czasem dobrze jest upaść na samo dno.Potem może być tylko lepiej 23-01-2010, 22:02 | Link | Cytuj |
|
|
|
Bea z Sandra Bullock masz jeszcze Premonition - chyba ze nie doczytałam i widziałaś już |
|
-- semper idem 23-01-2010, 22:13 | Link | Cytuj |
|
|
|
Premonition jest co najmniej dziwny - niby remake, ale z oryginalem jakos malo ma wspolnego... mogli spokojnie zmienic tytul. |
| 23-01-2010, 23:09 | Link | Cytuj | |
|
|
widzialam - bo w TV lecial wlasnie ostatnio oznajmiam ze wczorja skonczylam ogladac obydwie serie Londynczykow...nawet nie bylo takie zle; pare tam potkniec typu - laska niby pracuje w szpitalu na Tooting - a na jednym ujeciu widac w srodku nazwe 'middlesex hospital' - a Tooting co jak co ale nie jest Middlesex tylko St George;s do tego zadzwilo mnie bo wiekszosc akcji rozgrywa sie w okolicach Ealingu - ale jakims trafem jak facet po klotni z zona idzie na spacer to sie znajduje w poblizu mostow jak Chealsea Bridge albo St Albert's -czy jak sie ten drugi zwie; koles co pracuje w city i mieszka gdzies tam w poblizu chyba - samochod wedruje sprzedac do Classic Chrome na East Sheen (spedzialam pare lat pracujac na Mortlake i akurat wlasciciela tego biznesu znam - czesto go wlasnie do filmow uzywali) pare takich tam - ze tak powiem - troche bez sensu lokalizacji bo wyniknelo mi z nich ze Ealing generalnie jest w centralnym Londynie i po przejsciu paru krokow jest sie nad Tamiza, albo w poblizu Westminster albo St Paul's no ale jak ktos nie zna Londynu to im rybka tak czy siak poza tym w miare znosny byl chociaz spodziewalam sie ze nie strawie; co pawda dobroc i glupota 'Asi' mnie wkur...na poczatku - bo naprawde to tzreba miec zle w mozgu niezaleznie od kraju zeby na wlasne zyczenie w jakies narkotykowe afery sie pakowac - na szczecie jej przeszlo potem i rozumiem podejscie tych co film zrobili - wybrali jakies najciekawsze i najbardziej ekstremalne przypdki na potrzeby filmu (tak napisali w stronie loncynczykow) bo w rzeczywistosci to jest znacznie bardziej szare ale nie bylo az tak zle |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 24-01-2010, 12:14 | Link | Cytuj |
|
|
|
a na co teraz warto pójść do kina? Polecacie tak mocno reklamowanego avatara? |
| 24-01-2010, 20:58 | Link | Cytuj | |
|
|
Ha! Nie ma buletow na najblizsze dwa tygodnie Holmes moze? |
|
-- w szkole prawniczek z samego rana ____________ madra glowusia poszukiwana___________ kleska-nikt przecie tutaj glowami____________ nie ruszal, wszyskie za to pochwami___________ wazne ze dobrze droga obrana 24-01-2010, 22:31 | Link | Cytuj |
|
|
|
No tak dwa tygodnie to dużo, skąd ja mogę wiedzieć czy za dwa tygodnie będę miała akurat czas. Nie lubię na tyle wcześniej rezerwować. Może Holmes to nie jest zły pomysł. Jak teraz właśnie przeczytałam ponoć nie jest przedstawiony jako taki powolny flegmatyk. A Ty boska widziałaś może już ten film? |
| 25-01-2010, 18:18 | Link | Cytuj | |
|
|
nie wyobrazam sobie Holmes'a jako flegmatyka skoro gra go moj ulubiony Robert Downey Jr |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 25-01-2010, 19:11 | Link | Cytuj |
|
|
|
Jeszcze nie widzialam,nie mam czasu! |
|
-- w szkole prawniczek z samego rana ____________ madra glowusia poszukiwana___________ kleska-nikt przecie tutaj glowami____________ nie ruszal, wszyskie za to pochwami___________ wazne ze dobrze droga obrana 25-01-2010, 21:33 | Link | Cytuj |
« poprzednia 1 … 14 15 [ 16 ] 17 18 … 22 następna »