![]()
« poprzednia 1 … 15 16 [ 17 ] 18 19 20 następna »
|
|
no wiec tak :obejrzałam Holmesa - porazka jak dla mnie Ritchie poszedł po całości, pomieszał przekręt, z drem House, Downey Jr nie nadaje się do tej roli w ogóle, Jude Law jak najbardziej. Holmes bijący się na gołe klaty w takty irlandzkiej muzyki - no proszę ... wymiękłam po tej scenie..... kolejny film zaległy: dom Zły - tez rozczarowanie spodziewałam się po prostu czegos innego o ile zaczyna się dobrze, fabuła wciąga tak później rozwleka się niemiłosiernie i tylko Więckiewicz grający komunistycznego prokuratora ratuje film wczoraj natomiast wpadłam w rosyjskie kino i miłe zaskoczenie, że nie pwoiem szczena mi opadła pierwszy film nadała polska tv , tytuł kierowca dla Wiery, film z 2004 roku, bardzo dobrze się ogląda, piękne plenery, dobra fabuła i szalenie mi sie spodobał aktor grający główną rolę : do poczytania tutaj : http://www.filmweb.pl/f187336/Kierowca+dla+Wiery,2004 jako, że aktor mi się spodobał poczułam głod i poleciałam po jego filmografii, uwagę moja przykuł tytuł z 2009 roku zakazana rzeczywistość Zapreschennaja Realnost, no i szczena mi opadła jaki ruscy film wysmarowali, to nasze kino pod względem efektów specjalnych tkwi w mandżurii zachodniej, fabuła być może banalna i nie wciągająca ale warto zobaczyć jak nasi słowiańscy bracia poszli po bandzie, film został okrzyknięty mianem rosyjskiej odpowiedzi na matrix- chyba za dużo powiedziane, ale warto zobaczyć. tyle z mojej strony |
|
-- semper idem 01-02-2010, 19:11 | Link | Cytuj |
|
|
|
z checia siegne po ruskich - nawwt za komuny mieli dobre filmy holmes mnie rozczarowalas bo ja Jr lubie niedlugo bede ogladac |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 01-02-2010, 20:11 | Link | Cytuj |
|
|
|
jak lubisz Jr to obleci ja go wolę w innych rolach, tu mi po prostu nie pasował ktoś spierdzielił scenariusz i z flegmatycznego dżentelmena zrobił wyalienowanego gbura na miarę House co kłoci się z literacka fantazją A.C Doyle'a, i później tłumacz dzieciakowi, że to nie tak jak to sobie pan Ritchie wyimaginował przypomniało mi się jeszcze odnośnie plenerów, że całkiem przyzwoicie zrobili XIX wieczny Londyn no i jeszcze jedno, mianowicie akcja działa się w parlamencie później się ganiali po jakiś lochach owego i nagle znaleźli się na Tower Bridge, z tego co pamiętam to jest kawałek, ale mogłam przysnąć i nie zauważyć jak tam dotarli |
|
-- semper idem 01-02-2010, 20:56 | Link | Cytuj |
|
|
|
Jeszcze nie widzialem, ale nie moge sie doczekac |
|
-- co masz zrobić dzisiaj, zrób pojutrze, dwa dni wolnego twoje 01-02-2010, 21:26 | Link | Cytuj |
|
|
|
Też słyszałem od kumpla, że ten Holmes bardzo przypomina House'a swoimi tekstami. Film pewno obejrzę, ale jak będzie na dividi. A to już ktoś oglądał? |
|
-- Czasem dobrze jest upaść na samo dno.Potem może być tylko lepiej 02-02-2010, 20:50 | Link | Cytuj |
|
|
|
ja się przymierzam do obejrzenia tego filmu jeszcze słów kilka co do Domu Złego, czułam po kościach, że coś mi przypomina fabuła sceneria itd. i wczoraj mnie oświeciło jak oglądałam po raz kolejny rosyjski film Ładunek 200 (gruz 200), http://ladunek.200.filmweb.pl/ polecam, dobry film. Tylko najpierw Dom Zły, a później dopiero ładunek 200 |
|
-- semper idem 04-02-2010, 15:47 | Link | Cytuj |
|
|
|
wiem, ze jestem troche opozniony, ale tylko napisze, ze Inglourious Basterds wymiataja a Tarantino wielkim rezyserem jest i basta |
| 04-03-2010, 19:13 | Link | Cytuj | |
|
|
ok - obejrzalam Sherlocka - i podobal mi sie bardzo z przymruzeniem oka - i Downiak mi sie mimo wszystko podobal 0szczegolnie jako bareknuckle boxer (uklon w strone Irish) fajny byl film... Obejrzalam tez film z Ed Norton dzisiaj - Leaves of grass Jak ktos Nortona lubi to warto - wystepuje w podwojnej roli - siebie - i swojego brata blizniaka ktory jest rozny o 180 stopni pare twists w calej historii Sarandon jako matka wystepuje http://www.imdb.com/title/tt1151359/ |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 06-03-2010, 21:41 | Link | Cytuj |
|
|
|
obejrzalam: Shutter Island - nowy Scoressese - zawiodlam sie za dlugi za dlugi za dlugi sceny sie wloka pomimo ze nic sie nie dzieje - nie ma w tych wydluzonych scenach za grosz podtekstu - wiec tym bardziej nie ma sensu zakonczenie ala 6th sense albo 'primal fear' ale to naprawde naprawde nie to samo i w sumie czlowiek sie cieszy ze film sie skonczyl nie polecam - chyba ze ktos chce stracic 2h18min z zycia Hatchiko - a dog's story polecam; mily film - poplakalam sie ale ja ostatnio wrazliwa jestem finding bliss - taki sobie ale pare tekstow jest smiesznych the private lives of Pippa Lee - zdecydowanie bardzo wart obejrzenia brooklyn finest - ciezszy gatunek filmu o policjantach - nie na zasadzie zabili go i uciekl - cos podobnego kiedys bylo - ale nie pamietam tytulu; warto? na pewno chyba bardziej niz shutter island motherhood - z Uma Thurman - hmmm....czegos temu filmu brakuje bright star - lubie historyczne i fact based filmy edge of darkness - nie warto za grosz ogladac |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 30-03-2010, 11:10 | Link | Cytuj |
|
|
|
Shutter Island tez mnie zawiódł tym bardziej ze książka była świetna -zasnęłam w połowie filmu |
|
-- semper idem 30-03-2010, 16:14 | Link | Cytuj |
« poprzednia 1 … 15 16 [ 17 ] 18 19 20 następna »