![]()
« poprzednia 1 … 18 19 [ 20 ] 21 22 następna »
|
|
bea dzieki za linka!! ostatnio mnie naszla ochota na sassy girl i nie moglam znalezc na kompie (chyba mialam ten film na padnietym dysku), a oryginalu nie mam... hamerykanskiej wersji nie zycze sobie ogladac |
| 11-08-2011, 20:40 | Link | Cytuj | |
|
|
no wlasnie tez sobie nerw nie chce psuc amerykanska wersja...teraz czytam tlumaczenie oryginalnego bloga - jest na forum imdb tu masz linka jak chcesz poczytac http://www.imdb.com/title/tt0293715/board/nest/55549493 zaczyna sie od drugiego posta beaata edytował(a) ten post dnia 11-08-2011 o godzinie 20:45
|
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 11-08-2011, 20:43 | Link | Cytuj |
|
|
|
aaaa ostatnio ogladalam w TV japonski "Departures". tematyka nieco przygnebiajaca ale generalnie calkiem dobry film i nawet bez typowo japonskich udziwnien. ale i tak wole koreanskie Ruda edytował(a) ten post dnia 11-08-2011 o godzinie 20:49
|
| 11-08-2011, 20:48 | Link | Cytuj | |
|
|
nie czytalam jeszcze. poza tym pracuje, tzn probuje jakos tydzien za krotki byl |
| 11-08-2011, 20:49 | Link | Cytuj | |
|
|
to poczytaj bo koles ktory tlumaczyl jest naprawde niezly w tlumaczeniu i sie super czyta ale ja chce to! Quote: the glow-in-the-dark skull underwear... that I left it at her house after the gangster incident [...]I didn't buy those underwears. As mom had all the spending money in the house, she picked out everyone's clothes... but for some reason (I guess she likes glow-in-the-dark), at least one-third of all the underwear she buys is glow-in-the-dark. Aside from this skull one, there's also one that glows “I LOVE YOU” in the dark... (T/N: “I LOVE YOU” is in English)
The worst of them all is the Carrot underwear... you know how people sleep in their underwear in summer because it's too hot? So... when I'm wearing that one... at night, an orange carrot glows right where... Mom must think I'm still in fourth grade or something... If anyone's interested, I am more than willing to sell it online. Turn the light off and show it off to your loved ones... the carrot that glows in the dark right where... |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 11-08-2011, 21:03 | Link | Cytuj |
|
|
|
Hesher - http://www.imdb.com/title/tt1403177/ jeden z tych co to do mainstream kina nie wejdzie, ale wart obejrzenia; ' drama z dawka czarnego humoru - wart obejrzenia na pewno; Totally True Love -http://www.imdb.com/title/tt1648099/ nowrweski - z subtiles - 200% polecam Synecdoche, New York- http://www.imdb.com/title/tt0383028/ tu plece tylko jak ktos ma zaciecie zeby 2 godziny spedzic ogladajac; wydaje mi sie ze Seymour-Hoffman ma jakies ukryte uwielbienie dla filmow ktore sa strasznie dlugie w tym filmie mam jednak mieszane odczucia niby balagan w filmie; niby artystyczne podejscie do czasu, ludzi, sytuacji, pzeznaczenia - ale szczerze powiem - znudzil mnie/zirytowal i naprawde nie mialam sily zeby obejrzec do konca (ale obejrzalam) na pewno nie mialam faktoru 'wow' w tym filmie; moze jakbym drugi raz obejrzala to by sie dalo cos z tego poskladac, ale jak mowie - balagan ogolny calego filmu mnie nie bawil; chociaz Seymour jak zwykle dobry i Catherine Keener rowniez - sama bylam zmeczona i znudzona ich malzenstwem po 5 minutach, podobnie jak oni po ilus tam latach na pewno bylo pare dobrych momentow ktore mi sie bardzo podobaly, ale to za malo zebym powiedziala - wow! jestem pod wrazeniem! |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 14-08-2011, 12:30 | Link | Cytuj |
|
|
|
Midnight in Paris by Woody Allen zdrowa kopia jest tutaj (ja ogladalam wersje z Putlocker) http://www.movie2k.to/Midnight-in-Paris-…vie-902447.html Film jest przefajny - i to na wielu poziomach; nie tylko pomysl i przeplatanie epok na zasadzie 'wybila polnoc zjawia sie moja karoca', ale rowniez z powodu odwiecznego pytania/myslenia nad ciagla dyssatysfakcja w czasach w ktorych zyjemy i szukania czegos w przeszlosci -czyli pytanie w filmie' co jest twoim 'golden age' jak to Gertruda Stein(Kathy Bates) powiedziala w filmie Autorowi (Owen Wilson) - '' We all fear death and question our place in the universe. The artist's job is not to succumb to the despair but to find an antidote to the emptiness of existence'' i to jest dla mnie podsumowaniem tego filmu i odpowiedzia na pytania ktore Autor (Wilson) sobie w tym filmie zadaje, a ktore pozniej - w soim wlasnym jezyku/tlumaczeniu-przekazuje Adrianie w koncowce filmu kiedy rozmawiaja z Degas, Touloise-Lautrec etc genialny film - a zdjecia Paryza takie ze az znow chce sie tam byc...Kamerzysta zrobil super robote dodajac cieplych tonow ah, no i jeszcze kontrast Wilsona jako poety, postaci z dusza, rozterkami, tesknotami (no, nie az tak mocno - nie przesadzajmy ) versus jego mieszczanska 'przyszlosc' w postaci narzeczonej i jej rodzicow absolutnie wart obejrzenia; ktos moze nie widziec tego co ja zobaczylam w tym filmie, ale moje humanistyczne i polonistyczno-literackie podloze doskonale rozumie ten film ps. no i muzyka Cole Porter tez z 'birds do it, bees do it...let's fall in love' http://m.in/ beaata edytował(a) ten post dnia 04-03-2012 o godzinie 12:28
|
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 04-03-2012, 12:25 | Link | Cytuj |
|
|
|
obejrzalam 34 minuty i sie poddaje moze jakby to Francuz wyrezyserowal... Wilsona nie trawie wiec mnie odrzuca |
| 04-03-2012, 23:06 | Link | Cytuj | |
|
|
hehehehe eh, Ruda Wilsona tez za bardzo nie lubie ale film mimo wszystko mi sie pdoba ...moze dziwna jestem ps. boli nadal tylko ze mniej... |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 04-03-2012, 23:17 | Link | Cytuj |
|
|
|
a ja obejrzala wczoraj The Girl With the Dragon Tattoo, podobala mi sie scena zemsty za gwalt, yeah! Film fajny, ale troche na wyrost, wiadomo produkcja amerykanska |
|
-- w szkole prawniczek z samego rana ____________ madra glowusia poszukiwana___________ kleska-nikt przecie tutaj glowami____________ nie ruszal, wszyskie za to pochwami___________ wazne ze dobrze droga obrana 04-03-2012, 23:39 | Link | Cytuj |
« poprzednia 1 … 18 19 [ 20 ] 21 22 następna »