![]()
« poprzednia 1 [ 2 ] 3 następna »
|
|
Quote: beaata jeszcze nie wiesz ze ja do P2P mam uraz? ze stage tez mozna filmy spokojnie ladowac - nie trzeba ogladac online - tzn - na pewno Divx mozna mialas nalot z MI5 czy cos? to stage to mi sie nie otwiera. |
| 16-04-2009, 00:41 | Link | Cytuj | |
|
|
Quote: Ruda mialas nalot z MI5 czy cos? jak cos kiedys sciagnelam - to z wiruchem wieki temu to bylo i komputery zdazylam pozmieniac, a w torencie to moj dziecko jest obcykane - nie ja |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 16-04-2009, 01:06 | Link | Cytuj |
|
|
|
Można też poprosić kumpla o udostępnienie RS Premium, ściągnąć donloadera i hajda Albo samemu, jechać na "ręcznym" :3 A tu taka BARDZO użyteczna stronka KLIK |
| 16-04-2009, 07:17 | Link | Cytuj | |
|
|
skopiowalam z innego tematu bo mialo byc tutaj: Quote: Ruda wczoraj (chyba) byl The Host, bo mi sie obilo o oczy, ale na pewno wkrotce powtorza - polecam. Taki niby horror, z duza doza czarnego humoru - nic do zachwycania sie ale w roli glownej Song Kang-ho, ktory jest absolutnie genialny, jak w kazdym innym filmie. a generalnie z koreanskich to musowo nalezy obejrzec: 1. 3 Iron - ten sam rezyser co w przypadku Spring, Summer Fall Winter and Spring - i typowo dla niego - malo slow, duuuuzo tresci. ale chyba taki bardziej dla kobiet, bo to film dla duszy (panowie by nie zrozumieli 2. JSA - znowu z Song Kang-ho. Konflikt miedzy Korea Polnocna i Poludniowa z punktu widzenia zwyklych (choc nie do konca) ludzi. Nie jest to film wojenny, ani nic w tym stylu. Historia przyjazni, tam gdzie przyjazn nie ma prawa bytu. Sporo humoru, ale nie jest to komedia. 3. Tale of Two Sisters - horror na zasadzie "pozory myla". nic nowego w filmografii, ale pozostawia hollywood daleko w tyle... 4. Peppermint Candy - nieco starszy, ale warto zobaczyc. Odwrocona chronologia, ale na tym polega urok i tragedia tego filmu. 5. Bittersweet life - typowy gansterski film, w stylu Tarantino. 6. Lady Vengeance - klasyk. Dosc brutalny ale z przeslaniem. 7. Oldboy - czesc tryptyku (Oldboy, Lady Vengeance, Sympathy for Mr Vengeance). Bardzo brutalny i jednoczesnie najlepszy koreanski film jaki widzialam (na mojej prywatnej liscie zawsze numer 1). 8. ...ing - nieskomplikowana historia bez happy endu. Rezyser pozwolil widzowi na manipulacje tytulu, w zaleznosci od odbioru - np living, dreaming, loving,, dying... czy co tam komu pasuje. a przynajmniej ja to tak widze. nie dorownuje klasa powyzszym filmom, ale warto obejrzec. 9. I'm a Cyborg, but That's OK - jedyny w swoim rodzaju. Wariaci to tez ludzie. 10. Save the Green Planet - kolejny "wariat" - tym razem na wolnosci. 11. Welcome to Dongmakgol - troche w stylu siedmu samurajow, ale w koreanskiej rzeczywistosci i na zapleczu wojny (korea pn z pd). to nie jest typowo wojenny film i duzo lepiej sie oglada niz amerykanskie produkcje w tym temacie. przeslanie podobne jak w JSA. komedio-dramat na poczatek to chyba tyle wystarczy z tym ze polecalabym 3 iron na poczatek a oldboya na sam koniec. albo odwrotnie, byle nie obok siebie koreanczycy, tudziez japonczycy maja zupelnie inne widzenie swiata (w porownaniu z amerykanskim i europejskim) - w ich filmach jest duzo wiecej wrazliwosci, i brutalnosci, i realizmu (ale takiego jakby bardziej oczywistego, a nie wyprodukowanego celem podkrecenia lub zaszokowania widza, jak to robia amerykanie. a w ogole to trzeba zobaczyc pare filmow, bo pisanie to niczego tu nie obrazuje... Ruda edytował(a) ten post dnia 14-09-2009 o godzinie 19:22
|
| 30-08-2009, 18:49 | Link | Cytuj | |
|
|
troche sie czepiam, ale wymienilas osobno Lady Vengeance i Oldboy a pisales o trylogii no i ani slowa osobno o Sympathy for Mr Vengeance w jakiejs kolejnosci to powinno sie ogladac? |
|
-- co masz zrobić dzisiaj, zrób pojutrze, dwa dni wolnego twoje 30-08-2009, 19:20 | Link | Cytuj |
|
|
|
i nie odbiegajac od tematu - nareszcie udalo mi sie obejrzec The Chaser (2008)! genialny. to kolejny psychologiczny kryminal w klimacie Memories of Murder (ale duzo bardziej dynamiczny od tego pierwszego). to nie jest film w stylu "kto zabil", bo to wiemy od samego poczatku, ale mimo tego do samego konca trzyma w napieciu. ostatnie 20 minut rezyser przeznaczyl na psychiczne torturowanie widza i wyszlo mu to doskonale, bo w pewnym momencie sama mialam ochote film wylaczyc, bez ogladania zakonczenia - glownie dlatego ze nie moglam fizycznie wziac i dokopac seulskiej polcji na ekranie nie bede pisac o czym ten film jest i tym co zamierzaja go obejrzec nie polecam czytania zadnych recenzji, ani w ogole nic na jego temat. to film, ktory powinno sie ogladac bez zadnych oczekiwan. gwarantuje ze jest wart obejrzenia (fani azjatyckiego kina to musowo powinni obejrzec, bez zastanawiania sie). pomimo tego ze momentami jest dosc brutalny, to nie jest brutalnosc amerykanskiej natury jak np w "Saw" i rezyser pozostawil duuuuzo miejsca dla wyobrazni widza (co nie lagodzi brutalnosci, ale przynajmniej wizualnie jest do strawienia nawet dla tych, co nie lubia rzezni na ekranie). poza tym, to debiut nowego rezysera Hong-jin Na i sadzac po poziomie to wschodzi nowa gwiazda dodam jeszcze ze na mojej liscie na pierwszym miejscu jest Oldboy (jak wspomnialam wczesniej), a teraz, nie bez satysfakcji, moge postawic obok niego The Chaser. Bardzo rozne filmy, ale oba zasluguja na to miejsce z minusow - hamerykanie juz wykupili prawa do tego filmu i premiera remake w kinach podobno juz wkrotce. bedzie kolejny zamordowany kawalek dobrego kina... |
| 30-08-2009, 19:30 | Link | Cytuj | |
|
|
Quote: McMahon troche sie czepiam, ale wymienilas osobno Lady Vengeance i Oldboy a pisales o trylogii no i ani slowa osobno o Sympathy for Mr Vengeance w jakiejs kolejnosci to powinno sie ogladac? masz prawo sie czepiac, nie mam nic przeciwko wiem ze troche chaotycznie pisalam. moze kiedys poprawie. kolejnosc ogladania trylogii nie jest wazna bo to trzy rozne historie. z tego co wiem to nawet nie byla to zaplanowana trylogia ale tak wyszlo tematycznie, bo kazdy z tych trzech filmow jest o zemscie. i kazdy jeden zasluguje na obejrzenie. chwala za to rezyserowi Chan-wook Park. Mr Vengence ma bardziej skomplikowana strukture od 2 pozostalych i obrazuje kilka roznych charakterow, z ktorych kazy ma inne powody i msci sie na kims za cos innego, ale wszystkie sa ze soba powiazane i efektywnie dzialania jednej osoby wplywaja na losy pozostalych. Lady Vengeance ma prostsza fabule, ale rownie skomplikowane charaktery. tzn w szczegolnosci jeden - glowna bohaterke. a w Oldboy rezyser poszedl na calosc, szokujac tematem, realizmem i brutalnoscia, ale bez zbednych "urozmaicen" na miare hollywodzkich produkcji. kiedys Mr Vengeance wydawal mi sie najslabszy z tych 3 ale pozniej zmienilam zdanie, bo tak na prawde nie da sie ich porownac i ocenic jedna miara. a w ogole to mam jeszcze jeden korenski do obejrzenia wiec nie powinnam sie tu rozpisywac tylko ogladac a jeszcze - niedawno wyszedl "Thirst", powyzszego rezysera, na ktory czekam z niecierpliwoscia (tzn na dvd). nie sadze zeby byl na tym samym poziomie co trylogia, ale z Kang-ho Song w roli glownej na pewno nie bedzie to zle kino! |
| 30-08-2009, 19:58 | Link | Cytuj | |
|
|
obejrzalam ostatnio Windstruck i... zdecydowanie nie polecam bardzo slaby film, przydlugi i chyba bez scenariusza tylko na zywca krecili. wytrwalam do konca ale to byl stracony czas, juz lepiej obejrzec 3 Iron jeszcze raz w ramach rekompensaty obejrzalam drugi raz Welcome to Dongmakgol (na szczycie mojej listy najlepszych koreanskich). |
| 14-09-2009, 19:33 | Link | Cytuj | |
|
|
mam wrazenie ze nie wpomnialam tutaj jeszcze "The Good, the Bad, the Weird" - duze niedopatrzenie, bo to genialna komedia i wlasnie wczoraj ogladalam ja drugi raz (i na pewno nie ostatni). koreanski western (tak, tak) z Song Kan-ho w jednej z trzech glownych rol, co zawsze gwarantuje dobre kino ![]() |
| 03-11-2009, 22:04 | Link | Cytuj | |
|
|
FCUK!!!! ze tak powiem rozpisalam sie i kurrrrrrna kliknelam backspace i w tym ******* chrome zamiast skasowac litere to mi skasowalo strone! |
| 08-06-2011, 19:56 | Link | Cytuj |
« poprzednia 1 [ 2 ] 3 następna »