![]()
|
|
Pytanie: Kiedy sa Pana urodziny? Odpowiedz: 15 lipca. P: Którego roku? O: Kazdego roku. P: I co sie stalo potem? O: Powiedzial: musze cie zabic, bo móglbys mnie rozpoznac. P: I zabil Pana? P: Ta amnezja ogranicza calkowicie Pana zdolnosc do zapamietywania? O: Tak. P: W jaki sposób sie ona objawia? O: Ja zapominam. P: Pan zapomina. Moze nam Pan podac jakis przyklad czegos, co Pan zapomnial? P: Ile lat ma Pani syn, ten, który z Pania mieszka? O: 38 albo 35, stale mi sie myli. P: Jak dlugo on juz z Pania mieszka O: 45 lat. P: Moze Pani opisac ta osobe? O: On byl sredniego wzrostu i mial brode. P: Czy to byla kobieta, czy mezczyzna? P: Panie Doktorze, ilu autopsji dokonal Pan na zwlokach? O: Wszystkie moje autopsje dokonuje na zwlokach. P: Na wszystkie pytania musisz odpowiedziec slownie, OK? Do której szkoly chodziles? O: Slownie. P: Przypomina sobie Pan, o której zaczal Pan autopsje? O: Autopsje zaczalem o godzinie 8:30. P: Czy Pan "X" byl wtedy martwy? O: Nie, siedzial na stole i dziwil sie, dlaczego dokonuje na nim autopsji. P: Panie Doktorze, zanim rozpoczal Pan autopsje, zbadal Pan puls? O: Nie. P: Zmierzyl Pan cisnienie? O: Nie. P: sprawdzil Pan oddech? O: Nie. P: A wiec jest mozliwe, ze pacjent jeszcze zyl, kiedy dokonywal Pan autopsji? O: Nie. P: Jak moze byc Pan tak pewny, Panie Doktorze? O: Poniewaz jego mózg stal w sloju na moim stole. P: Ale czy pomimo to, moglo byc mozliwe, ze pacjent byl jeszcze przy zyciu? O: Tak, bylo mozliwe, ze jeszcze zyl i praktykowal gdzies jako adwokat. P: Jestem pewien, ze jest pan uczciwym i inteligentnym czlowiekiem... O: Dziekuje. Gdyby nie obowiazywala mnie przysiega, odwzajemnilbym komplement. P: Ile razy popelnial pan samobójstwo? O: Tak ze cztery razy. hannibal_piotr edytował(a) ten post dnia 26-02-2009 o godzinie 17:57
|
| 26-02-2009, 17:47 | Link | Cytuj |