![]()
|
|
Absurdalne skargi brytyjskich turystów Oto najbardziej absurdalne skargi złożone przez turystów w biurze podróży po przyjeździe z wakacji. Chociaż trudno w to uwierzyć, wszystkie przypadki naprawdę miały miejsce i zostały zebrane przez operatorów wycieczek – Thomas Cook i ABTA: - Plaża była zbyt piaszczysta. - Od sprzedawcy na ulicy za 5 Euro kupiliśmy okulary przeciwsłoneczne firmy „Ray-Ban”. Zostaliśmy oszukani, bo okazało się, że są podrobione. - Nikt nam nie powiedział, że w morzu będą ryby. Dzieci były zaskoczone. - Opalanie topless na plaży powinno być zabronione. Moje wakacje nie udały się, bo mąż całymi dniami oglądał się za innymi, półnagimi kobietami. - Lot z Jamajki do Anglii zajął nam aż dziewięć godzin. Ciekawe, że Amerykanie mogli wrócić do domu już po trzech. - Ja i mój narzeczony zabukowaliśmy pokój z dwoma oddzielnymi łóżkami. Tymczasem otrzymaliśmy jedno podwójne. Pociągam państwa do odpowiedzialności za ciążę, w którą zaszłam, a której by nie było, gdybyśmy otrzymali to, o co prosiliśmy. - Porównałam rozmiar naszego dwupokojowego apartamentu z trzypokojowym, który przydzielili państwo naszym znajomym. Był znacząco mniejszy. - W broszurze napisali państwo: „W hotelu nie ma fryzjerów”. Jesteśmy stażystkami tego zawodu. Czy możemy tam mieszkać? - Było zdecydowanie za dużo Hiszpanów. Recepcjonistka mówiła po hiszpańsku. Jedzenie było hiszpańskie. Za dużo obcokrajowców. - Musieliśmy stać w kolejce na zewnątrz, bez żadnej klimatyzacji. - Państwa obowiązkiem jeszcze przed wyjazdem było przestrzec nas przed głośnymi i niekulturalnymi gośćmi hotelowymi. - Lokalni sprzedawcy są leniwi. Zamykali sklepy po południu. Bardzo często miałam ochotę kupić coś właśnie w trakcie tej ich siesty, która powinna być zabroniona. - W czasie moich wakacji w Goa (Indie), byłam rozczarowana tym, że praktycznie każda restauracja serwuje curry. Nie jadam pikantnych potraw. - Jedna z rezydentek hotelu groziła, że zadzwoni na policję, twierdząc, że została zanknięta na klucz przez personel w pokoju. Tymczasem, okazało się, że omyłkowo wywiesiła kartkę „Nie przeszkadzać!” - Zabukowaliśmy wycieczkę do parku wodnego, ale nikt nam nie powiedział, że mamy ze sobą wziąć kostiumy kąpielowe i ręczniki." - Dopiero na miejscu okazało się, że piasek nie jest taki jak na ulotce. Na zdjęciu był żółty, a tak naprawdę jest biały." - Zostałam pogryziona przez komara. Nikt z państwa nie powiedział, że mogą kąsić." |
|
-- www.polskieserce.pl www.pajacyk.pl 19-04-2009, 11:57 | Link | Cytuj |
|
|
|
Jaskinie Kaukazu. Już blisko końca solidnego zwiedzania - pytanie, do przewodnika. - A kto to wykuł? |
| 19-04-2009, 12:42 | Link | Cytuj | |
|
|
oj prawdziwie brytyjsko;D |
|
-- 'everything's yellow' 19-04-2009, 15:59 | Link | Cytuj |
|
|
|
Podejrzewam, ze coroczne nagrody Darwina tez zgarniaja w wiekszosci.... |
|
-- www.polskieserce.pl www.pajacyk.pl 19-04-2009, 21:31 | Link | Cytuj |
|
|
|
No w tym roku niestety(?) konkurencja ich zdystansowała http://www.sfora.pl/Nagroda-Darwina-za-n…za-smierc-wp395 Marek edytował(a) ten post dnia 20-04-2009 o godzinie 12:55
|
| 20-04-2009, 12:54 | Link | Cytuj | |
|
|
Przepis na ciasto (tylko dla mężczyzn) w końcu ktoś opracował przepis na ciasto w wersji dla facetów. Tym razem żaden się nie wykręci od pieczenia ciasta... 1. Z lodówki weź 10 jajek, połóż na stole ocalałe 7, wytrzyj podłogę, następnym razem uważaj! 2. Weź sporą miskę i wbij jajka rozbijając je o brzeg naczynia. 3. Wytrzyj podłogę, następnym razem bardziej uważaj! W naczyniu mamy 5 żółtek. 4. Weź mikser i wstaw do niego skrzydełka i zacznij ubijać jajka. 5. Wstaw od nowa skrzydełka do miksera, tym razem do oporu. Zacznij ubijać. 6. Umyj twarz, ręce i plecy. W naczyniu pozostały 2 żółtka, dokładnie tyle potrzeba na szarlotkę. 7. Oklej ściany i sufit kuchni gazetami, meble pokryj folią, będziemy dodawać mąkę. 8. Nasyp 20 dkg mąki do szklanki, pozostałe 80 dkg zbierz z powrotem do torebki. 9. Sprawdź czy ściany i sufit są oklejone szczelnie, przystąp do miksowania. 10. Weź szybciutko prysznic! 11. Weź 4 jabłka i ostry nóż. 12. Idź do apteki po jodynę, plaster i bandaże. Po powrocie zacznij obierać jabłka. Przemyj jodyną kciuk! 13. Potnij jabłka w kostkę pamiętając, że potrzebujemy 2 jabłek więc nie wolno zjeść więcej niż połowę! Przemyj jodyną palec wskazujący i środkowy. 14. Jedyne pozostałe jabłko pocięte w kostkę wrzuć do naczynia z ciastem, pozbieraj z podłogi pozostałe kawałki i przemyj wodą. 15. Wymieszaj wszystkie składniki w naczyniu mikserem, umyj lodówkę bo jak zaschnie to nie domyjesz! 16. Przelej ciasto do foremki, wstaw do piekarnika. 17. Po godzinie jeśli nie widać żadnych zmian włącz piekarnik. 18. Po przebudzeniu nie dzwoń po straż pożarną! Otwórz okno i piekarnik. Po tych przeżyciach nie pozostaje nic innego jak pójść do sklepu i kupić coś z większą zawartością alkoholu. Smacznego !!! |
| 20-04-2009, 22:46 | Link | Cytuj | |
|
|
A ja właśnie wczoraj zrobiłem pyszną szarlotkę ale coś w tym jest |
| 21-04-2009, 09:02 | Link | Cytuj | |
|
|
te skargi wymiatają! nie dziwie się, patrząc na poczynania brytoli pokonujących proste czynnosci zyciowe. |
| 21-04-2009, 12:48 | Link | Cytuj | |
|
|
hahaah ten przepis rewelacyjny |
|
-- 'everything's yellow' 21-04-2009, 17:33 | Link | Cytuj |