![]()
[ 1 ] 2 następna »
|
|
Wrzucilam ogloszenie na forum: http://www.polishplanet.com/classified/163 Obiektyw jest jeszcze na gwarancji, wszystko dziala, cena do uzgodnienia. |
| 21-06-2009, 21:17 | Link | Cytuj | |
|
|
nie kupie, bo nie mam body zreszta najdrozszy aparat jaki mialem i tak byl tanszy niz ten obiektyw ale ogladam zdjecie i mnie zastanawia jak to dziala bo wyglada, jakby niektore przynajmniej ustawienia byly na obiektywie? myslalem, ze sie to laczy z aparatem tylko mechanicznie? |
|
-- rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana... 23-06-2009, 21:10 | Link | Cytuj |
|
|
|
ten obiektyw w sumie jest tani tzn kosztowal mnie tyle samo co aparat, ale w przypadku obiektywow to jest to umiarkowana cena. wrzucilam na ebay, a tu nagle ktos chce kupic bezposrednio... zobacze czy mu podejdzie cena. image stabilizer jest w obiektywie, wlaczasz jak potrzebujesz. i przelacznik auto/manual focus - ale jest troche zbedny bo ten obiektyw ma FTM (full time manual focus) czyli nawet jak auto jest wlaczony to mozesz manualnie poprawic focus bez obawy ze uszkodzisz silnik. reszta w aparacie. nie laczy sie tylko mechanicznie, byl postep w technologii tak naprawde to nie chce sprzedawac |
| 24-06-2009, 18:40 | Link | Cytuj | |
|
|
przyzwoity obiektyw, tez mialam, ale sprzedalam, bo po zakupie 17-40 i 70-200 nie byl juz potrzebny. Ostatnio okazjonalnie nabylam 35 f2.0 - na poczatku jakos tak mi nie podchodzil, ale teraz uwielbiam ten obiektyw. Stalka to jednak stalka |
| 24-06-2009, 18:59 | Link | Cytuj | |
|
|
no ba! ja glownie uzywam 50mm, ale zoom sie przydaje w plenerze... teraz chyba kupie cos w stylu 17-50mm f2.8. szkoda ze nie ma nic sensownego z zakresem 17-125mm (i jeszcze np f2.0), bo taki by mi najbardziej pasowal acha, jaby co to mam tez Canona 100-300mm f5.6 (na calej dlugosci) do sprzedania |
| 24-06-2009, 19:15 | Link | Cytuj | |
|
|
50mm mam tylko 1.8 i dopoki nie mialam 35 byla ok, ale teraz zaczela mnie wkurzac jej plastikowatosc. Trzeba zaczac zbierac na 1.4 albo wygrac na loterii Zreszta, jak tak ostatnio bylam na plenerze, gdzie gosc mial na sobie sprzetu za 25K GBP, to pomyslalam sobie, ze niezle mu to prace ulatwia. Okazalo sie, ze ma wiecej sprzetu niz talentu... I bogatych klientow, ktorym wciska te gnioty. Czas podniesc ceny - dla niektorych ludzi im drozej, tym ladniejsze zdjecia. |
| 25-06-2009, 00:19 | Link | Cytuj | |
|
|
zawsze tak bylo. nalezy sie cenic. jak klient chce drogie zdjecia to mu to trzeba zapewnic |
| 25-06-2009, 19:19 | Link | Cytuj | |
|
|
sprzedany! nabywca okazal sie sympatyczny Chinczyk (chyba), ktory ma polska zone teraz musze sie jakos wywinac ebayowi co by mnie nie wykreslili z klubu... ale sami sobie sa winni, kasuja 10% od ceny! zlodzieje i tyle |
| 25-06-2009, 21:28 | Link | Cytuj | |
|
|
Quote: Ruda image stabilizer jest w obiektywie, wlaczasz jak potrzebujesz. i przelacznik auto/manual focus - ale jest troche zbedny bo ten obiektyw ma FTM (full time manual focus) czyli nawet jak auto jest wlaczony to mozesz manualnie poprawic focus bez obawy ze uszkodzisz silnik. reszta w aparacie. nie laczy sie tylko mechanicznie, byl postep w technologii Znaczy ustawia sie pierscieniami na obiektywie czy klika sie mikroprzyciskami w aparacie Ja sie nijak nie potrafie nauczyc fotografowac nowoczesnymi aparatami bo kazde ustawienie zajmuje mi 10 minut Dawno, dawno temu, jakimis prymitywnymi aparatami potrafilem robic rozne ciekawe rzeczy, bo ustawialem co chcialem pierscieniem, suwakiem, wajcha, pokretlem... Znaczy mechanicznie, a nie w zaawansowanym menu aparatu patrzac w mikroikonki w wizjerze czy lusterku eee znaczy ekraanie LCD |
|
-- rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana... 25-06-2009, 22:21 | Link | Cytuj |
|
|
|
na obiektywie to sie teraz malo co ustawia ten w/w ma dwa guziki, jak wspomnialam - jednym wlaczasz IS, drugim wlaczasz/wylaczasz autofocus. i tyle. przyslone ustawiasz w aparacie. ja mam pokretla i guziki, wiec nie musze grzebac w zadnym menu. w ogole do menu rzadko zagladam. mam na stale ustawiona quality na najwyzsza, white balance na auto, a reszta to mnie malo interesuje. czasami zmieniam moc lampy blyskowej - to akurat jest w menu. ale wszystko zalezy od tego jaki masz aparat... jak robie zdjecie to wlaczam aparat, ustawiam iso, ustawiam przyslone (wszystko 2 sekundy roboty, bo na guzikach) i pstrykam. ale jak nie chcesz sie bawic ustawieniami to przelacz aparat na auto, albo kup taki co ma guziki i pokretla |
| 26-06-2009, 14:26 | Link | Cytuj |
[ 1 ] 2 następna »