![]()
[ 1 ] 2 3 4 następna »
|
|
Witajcie Mam pytanie ktoś korzystał, korzysta Jakie doświadczenia opinie o programie? |
| 16-04-2009, 16:11 | Link | Cytuj | |
|
|
korzystalam, bardzo nie lubie. jak uzywales wczesniej fotoszopa to tez nie polubisz. jak nie uzywales to moze Ci bedzie pasowal - sa tacy co lubia ja zdecydowanie wole paint shop pro, no ale nie jest on darmowy jak gimp... |
| 16-04-2009, 19:44 | Link | Cytuj | |
|
|
Powiem szczerze, że też nie mogłam jakoś polubić używając ciągle Photoshopa...i jakoś tak mi zostało i się nie przekonałam. |
|
-- 'everything's yellow' 16-04-2009, 22:16 | Link | Cytuj |
|
|
|
Może znajdzie się choć jeden "sprawiedliwy" |
| 17-04-2009, 08:53 | Link | Cytuj | |
|
|
U mnie wygrywa Gimp i na razie zamierzam go używać, myślę o tym aby kupić photoshopa ale on jest troszkę za drogi i nie bardzo to się opłaca zwłaszcza że wyszedł teraz GimpShop którego infejs jest modyfikowany na bardziej Photoshopowy |
| 17-04-2009, 15:05 | Link | Cytuj | |
|
|
No akurat z przyzwyczajeniem nie mam problemu może masz jakiś fajny poradnik sprawdzony którym mógłbym się podeprzeć w walce z GIMP-em? |
| 17-04-2009, 18:45 | Link | Cytuj | |
|
|
Gimp jest bardzo dobrym narzędziem ALE ja korzystam ( a właściwie staram się uczyć w miarę regularnie) obsługi PS, CPX i CD. Po kolei. Corel Draw w kilka tygodni można całkowicie rozłożyć na łopatki (ale do reklam jedynie wykorzystuję) , Photoshop świetnie się sprawdza jeśli chodzi o cyfrową obróbkę zdjęć (te warstwy, mniam) zaś Corel Painter X to KOMBAJN do rysowania. Najdłużej się go uczyć trza, ale warto (mam nadzieję, że może kiedyś fest będę śmigał PS. Powiedz jakie tutki cię interesują a zobaczymy co da się zrobić |
| 17-04-2009, 22:30 | Link | Cytuj | |
|
|
Korzystalam, nie lubie. Ogolna obrobke i archiwizacje robie w LR, bardziej wymagajacy retusz w PS. |
| 18-04-2009, 00:47 | Link | Cytuj | |
|
|
No myślę, żeby zacząć od podstaw. Ale na teraz najbardziej by się przydało wycinanie tła. tzn. mam jakąś mordkę np. swoją i jakieś beznadziejne tło za sobą i chciałbym się go pozbyć zastępując przeźroczystością. Zawsze mi przy tym obcina włosy (zaznaczanie kolorem). |
| 18-04-2009, 07:51 | Link | Cytuj | |
|
|
Trzymaj; książka Beginning GIMP From Novice to Professional Second Edition Mały opis: From first installation to advanced image manipulation techniques, Beginning GIMP: From Novice to Professional, Second Edition explains how anyone can utilize The GIMP: a free, open source image manipulation program. You will learn how to install The GIMP on Windows, Linux, and MacOS X platforms. Once you’ve installed the application, you’ll learn about the interface and configuration options, and then jump into a quick and simple project to familiarize yourself. With four–color graphics and screenshots throughout, you’ll learn how to prepare camera images for display on web pages—including processes like rescaling, cropping, and balancing color. Utilizing layers, paths, and masks are also covered in extensive detail. Of course, you will also learn how to draw lines and shapes; utilize patterns and gradients; and even create your own brushes, patterns, and gradients. GIMP expert and author Akkana Peck teaches you how to touch up digital photographs, smudging away blemishes, fixing red–eye, and stitching panoramic images. You’ll learn how to tap into the powerful filters, effects, and plug–ins that are available for The GIMP and automate tasks using scripts. The entire book is approached in a project–based manner, and as you progress, numerous projects will help strengthen your newly acquired abilities. klik IMO lepszej książki tego typu raczej nie ma na rynku (odnośnie tego programu) ale to tylko moje prywatne zdanie. Na zdrowie |
| 18-04-2009, 09:45 | Link | Cytuj |
[ 1 ] 2 3 4 następna »