![]()
|
|
Wypisali mnie od mojego weterynarza, bo jest to shelter dla zwierzat, charytatywny, wiec jest on tylko dla ludzi niepracujacych, na benefitach lub zarabiajacych lekko ponad £100 na tydzien. Zarabiam za duzo o £5.00 !!! Chcialam umowic mojego koteczka, bo oczko mu ropieje i je ma pol otwarte, chcialam zaplacic, ale nie moga mnie przyjac. Dali mi namiary na prywatnego. Dobra, zadzwonilam i umowilam sie na dzisiaj. Jeeeeeeeeeeeezuuuu, gdyby wlasnie nie zaczynal sie weekend to bym zawrocila w tyl zwrot i poszukala innego!! SYF!!!, Laska (rudy paszczur ) przyszla i pyta o dane, jakas glupia analfabetka, serio, ni uja nie jarzyla, musialam jej nawet przeliterowac slowow ROAD. A jest angielka, ale chyba ta ktora ukonczyla jedna klase. Dobra, zawolali nas. Wchodze i myslalam, ze rzygne, no lae trzymam sie dla mojego koteczka. Leki sie doslownie walaly, wszystko sie walalo, siedzial wielki gruby facet, od razu skojarzyl mi sie ze zboczencem, jakas intuicja moja, moge dobie dac reke uciac ze to jakis stary pierdziel. Dostalam masc i zastzyk i ucieklam. Wiecej tam nie wroce, moj kotek tez sie bal i zeszczal sie w samochodzie, biedna myszka, na szczescie nie na mnie tylko na mame, lol. No wiec, musze poszukac jakiego cywilizowanego veta, pierwszy raz widzialam cos takiego. Brudne wszystko, nawet nei zauwazylam numeru bo zarosniete jakim jebanym bluszczem. No. Dzisiaj pierwszy raz wyszlam ps. Oczko wcale sie nie poprawilo, wrecz jest gorzej (((((((((((( |
|
-- w szkole prawniczek z samego rana ____________ madra glowusia poszukiwana___________ kleska-nikt przecie tutaj glowami____________ nie ruszal, wszyskie za to pochwami___________ wazne ze dobrze droga obrana 28-05-2010, 21:30 | Link | Cytuj |
|
|
|
moze rumiankiem jej przemywaj? |
|
-- Kluseczek...:) 28-05-2010, 21:46 | Link | Cytuj |
|
|
|
jestem zapisana tutaj wiec nie marudz jak sie niec nie dzieje to mi nie wyskakuje Ja tez mam w poblizu Blue Cross i podobnie nie moge korzystac. Jak Emi koty pzywiozla to mnie uprzedzila ze Molly ma problemy z okiem...i tydzien po odjezdzie Emi - Molly oko zaczelo ropiec wiec buch - popsprawdzzalam lokalnych vets ale u wszystkich jednakowe ceny. Za wizyte zaplacilam £30 funtow, plus cos tam, plus krople do oka - razem ok £45 Molly oko jedno , czasem na zmiane, ropieje. Ale od czasu kropli po 3 tygodniach znow miala zagrozenie z tymze reszte kropli mialam i sie obylo bez. Jak w lutym czy marcu poszlam na szczepienia z kotami (kazdy kot £45 znow - tzn wizyta oczywiscie plus szczepienie), poprosilam veta o krople te same co miala i mi dal. Krople kosztuja ok £8.5 u niego Molly ma jakas kondycje z tym okiem zaczynajaco sie na 'p', tylko nie wiem czy mu chodzi o jakies np 'pupilary inflammation' czy co ale zaczyna sie to cos na P wlasnie. Krople ktore dostaje Molka to sa rowniez krople dla ludzi. Od swojego GP nie moglam wziac recepty (a chcialam zeby sie do veta nie wlec) ale mi nie dal. Krople sie zwa Maxitrol Eyedrops. Jak ja badal z tym okiem to jej tez zielone cos wpuscil najpierw, potem dotknal to oko czyms na zasadzie papierka lakmusowego, sprawdzil kolor, przepisal krople. Maxitrol zajal ok tygodnia (2 razy dziennie) zeby jej oko wyczyscic. Objawy miala dokladnie takie jak opisujesz. Zaropiale, zamkniete potem jak sie ciezej zrobilo (a zrobilo sie w ciagu 24h) i taka biedulka jednym oczkiem tylko lypala. I moj vet jest porzadny - czysciutko, ladnie wszytko poukladane - zaden bajzel. I fajny do tego. Zaden z kotow ani sie nie bal ani nie uciekal od niego jak na stole wyladowaly. Za kazdym razem jak ide to sprawdza czy te same przynosze - tzn od razu im czytnik wali w kark, bo koty od EMi nie dosc ze neutered to i zamikroczipowane Zmien veta czym predzej.Albo idz z pretensja i popros o Maxitrol bo to sa raczej uniwersalne krople do oczu. Emi mi tez mowila ze online mozna kupic taniej rozne leki, ale nie wiem czy recepte trzeba miec (czasem chyba tak) http://www.vetscriptions.co.uk/mm5/merch…CFQ6Y2AodIBKvCw ps. zarabiasz £105 na tydzien? z czego Ty zyjesz boska? tak wyglada opakowanie: http://www.maxitrol.org/ Maxitrol eye drops is an antibiotic eye drop used to treat infections of the eye. beaata edytował(a) ten post dnia 28-05-2010 o godzinie 21:50
|
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 28-05-2010, 21:48 | Link | Cytuj |
|
|
|
dzieki beaata Mi nie chodzi o kase, ja jestem chetna zaplacic ale chce zeby vet byl uczony i kotek zdrowy. Ten Shelter jest 5 min ide mnie, wiec bylo wygodnie. No ale trudno. Pierwszy raz widzialam taki syyyyyyyyyf. Tam juz na pewno nie wroce. Ja dostalam jakas masc do oka. Powiedzial, ze kot ma Conjunctivitis nie zagladajac doglebnie. £105 starcza mi na piaseczek, zarcie i leki, reszta sie nie liczy, wszystko dla kotka |
|
-- w szkole prawniczek z samego rana ____________ madra glowusia poszukiwana___________ kleska-nikt przecie tutaj glowami____________ nie ruszal, wszyskie za to pochwami___________ wazne ze dobrze droga obrana 28-05-2010, 21:58 | Link | Cytuj |
|
|
|
Quote: boska £105 starcza mi na piaseczek, zarcie i leki, reszta sie nie liczy, wszystko dla kotka taaaaaaaaa..... jak ja nie mam i mi sie nie chce to ide na drugi dzien, ale jak koty nie maja to tez popierdalam w podskochach do sklepu - to fakt |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 28-05-2010, 23:02 | Link | Cytuj |