![]()
[ 1 ] 2 3 4 następna »
|
|
ok, wiadomo wiec ze mam dwa i zawsze sie nie moge nadziwic ich zachowaniu Molly to taki ciapek spolegliwy Leila wiecznie walczy z nia Leila jest ta attention seeking - nie na maxa ale ma zachowania np. zaczela Molke od michy odganiac; roznie to bylo - czasem rzadziej czasem czesciej, az w koncu zaczelam im dawac jesc w dwoch roznych miejscach zazwyczaj zje szybciej - i wtedy leci do Molki i ja stresuje. raz tylko potraktowalam ja pryskaczem z woda z odpowiednim tonem glosu, to teraz jak kot wytresowany - glos uslyszy - i staje w miejscu i tylko lypie okiem ale juz sie nie ruszy ale do tego doszlo to ze jak przyleza obie na lozko, to Leila musi, ale to musi wygonic Molke jak Molka nie daj boze lezy blizej mnie i teraz taka byla sytuacja wlasnie - Molka sobie spokojnie spi w kaciku, ta przylazla, lypie okiem, poklepalam wolne miejsce, ale nie odpowiadalo jej - bo Molka za blisko lezy zaszla Molke od tylu, cala niewinna sie rozciagnela niby ale lapy zeby Molce do tylka dostawic.... i zaczela ja w tylek ugniatac.. Pazurami i tak czekalam kiedy sie biedna Molly zerwie zestresowana no i oczywsicie - poszla. Na Leila znowu ton glosu - spojrzala na mnie, wiedziala ze zle zrobila - i wyprula za Molka Poszlam za nia - on pod stol, ja ze 'bad bad cat'; wrocilam do wyra po minucie pzyleciala jakby nigdy nic - swietoszek z koziej wolki kurna sie laduje tym razem ja na nia lypnelam okiem i rzeklam - czego chcesz? you're very bad. Juz sie nie usilowala przymilac tylko usadowila sie kawalek dalej odwrocona tylkiem Molly naprawde nie ma takich zachowan. jest znacznie spokojniejsza, bardziej spolegliwa. A Leila kuzwa - z piekla rodem Niedopieszczona jakas w ogole jest. Bardziej sie lasi i przymila zeby ja glaskac, podrapac...przyjdzie i sie walnie na plecy wystawiajac brzucho, zginajac lapki i przekrzywiajac glowe i lypiac tymi oczyskami Albo w lozku tak bedzie sie krecic i podstawiac pod reke zeby ja poglaskac ze nie da rady - trza lape z myszy wziac i kota poglaskac ewentualnie jak moment wyczuje - polozy sie na myszy; albo po prostu lapami zacznie cie zaczepiac Molly az takiej milosci nie potzrebuje; nie jest az tak otwarta kto jest kuzwa psycholog kotowy co by mi to wytlumaczyl? |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 29-05-2010, 00:46 | Link | Cytuj |
|
|
|
beaata, kazdy kot ma swoj charakter Ja decydujac sie na kota myslalam, ze po poprostu bedzie sobie kot w domu. Zero zajmowania sie jak wyrosnie z kociaka w kota, oprocz michy i piachu. Stalo sie inaczej. Moj kot jest tak do mnie uwiazany, chodzi za mna wszedzie jak pies, mruczy, domaga sie zabaw, owija mnie wokol wlasnego ogona i duzo rozumie malpa. Wlazi mi na kolana i sie uklada jak u siebie lub na nalptoa, chociaz wie ze nie moze. Spi zawsze ze mna, czasami pakuje sie pod koldre i lapkami masuje, nic na to nie poradze bo ja spie, lol. Zawsze wlazi do lazenki za mna, zamkne drzwi i juz stuka, zeby tylko wejsc i wyjsc albo poszwedac sie po wannie. A jak bylam bardzo chora to nie odchodzila od lozka na krok, lezala ciagle przy mnie nie spiac. Kiedys mialam kota w polsce i to byl zupelnie inny kot. Po prostu sobie byl. |
|
-- w szkole prawniczek z samego rana ____________ madra glowusia poszukiwana___________ kleska-nikt przecie tutaj glowami____________ nie ruszal, wszyskie za to pochwami___________ wazne ze dobrze droga obrana 29-05-2010, 01:13 | Link | Cytuj |
|
|
|
nie chce mi sie nowego zakladac a siersciuchow nie moge znalezc...poniewaz koty dwa nadal to kontynuuje kupilam cat tree zachecona zdjeciami ( i nie promo, ale posiadaczy) zaryzykowalam - bo w promocji i wyszlo tylko 10 funtow drozej niz scratch pole ktory ptrzebuje (min. 90cm) Leila jest ok z nowosciami - Molka - bardziej wybredna ale wydaje sie ze obie sa ok z tym ustrojstwem nawet Molka zaczela tam drapac problem mam taki - obydwa koty zalatwily mi sciany krotko po przeprowadzce do mnie to byly ich 'sctratching poles' Leila z checia sie przeniosla na zakupiony przeze mnie na probe scratching pad - Molka nie; Molka lubi pion - wyciagnac sie dobrze i se podrapac...czy to bedzie dol od sofy wzdluz ktorego bedzie sie tarzac/czolgac przy pomocy pzaurow, czy oparcie sofy czy sciana nie robi tego czesto teraz ale zdarza sie wiec postanowilam poszukac czegos co moze zaspokoic je obywdwie i znalazlam...ustrojstwo duze toto miejsce mam ale mimo wszystko - DUZE Leila - spoko - od razu poczula sie jak w domu Molka - dopieroteraz sie 'zaznajomila' oto efekty Leila - |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 04-08-2011, 02:02 | Link | Cytuj |
|
|
|
. |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 04-08-2011, 02:03 | Link | Cytuj |
|
|
|
. |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 04-08-2011, 02:03 | Link | Cytuj |
|
|
|
. |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 04-08-2011, 02:04 | Link | Cytuj |
|
|
|
toaleta |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 04-08-2011, 02:05 | Link | Cytuj |
|
|
|
niezla zabawka |
| 04-08-2011, 09:29 | Link | Cytuj | |
|
|
najwazniejsze ze Molka zaczela drapc toto tez!! moze sciany uratuje |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 04-08-2011, 11:58 | Link | Cytuj |
|
|
|
bea podaj linka i cene do tego cat tree dzieki |
| 04-08-2011, 23:30 | Link | Cytuj |
[ 1 ] 2 3 4 następna »