![]()
|
|
Czesc Wszystkim! Jakos nie bardzo w nowosciach moge sie odnalezc, jesli z tematem zrobie babola, poprosze o przerzucenie go we wlasciwe miejsce. Mam zagwozdke, niedlugo konczy sie umowa wynajmu domu, dom fajny, warunki ok i myslelismy o przedluzeniu na nastepne lata. Ale znikla agencja, cisza w telefonach, pod dotychczasowymi adresami nikogo nie ma ( nowe firmy sie wprowadzaja), nie bardzo wiadomo jak to ugryzc. Mozna wprawdzie przestac placic, to landlord pewnie szybko sie znajdzie, ale jakos takie rozwiazanie mi nie pasuje Sad. Poza tym chcialoby sie wyjechac na wakacje, a tu koniec umowy wisi... Ma ktos pomysl, co z tym fantem zrobic...? |
| 23-07-2008, 20:06 | Link | Cytuj | |
|
|
czesc Nawet jakby agencja istanial, mogla by nie miec juz nic wspolnego z ta nieruchomoscia (wazne: kto przechowuje depozyt?!) Jesli to byla np tylko letting agency i zajmowala sie tylko wynajeciem i po podpisaniu umowy umywali rece. Kontakt do landlorda musisz miec w kontrakcie i do niego sie przede wszytskim zglos. Tam tez powinny byc opisane procedury odnawiania umowy |
|
-- rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana... 23-07-2008, 20:35 | Link | Cytuj |
|
|
|
W kontrakcie agencja jest pelniaca funkcje lanlorda. Papieru, gdzie, jest przechowywany depozyt tez sie nie doczekalismy (chociaz potwierdzenie wplaty depozytu mamy). Wyglada to na, ze wlascicielka zcedowala zarzadzanie mieruchomoscia na agencje. Generalnie zalezy nam na przedluzeniu umowy, wygasajacej w glupim momencie, gdy bedziemy na wakacjach, a domem i zwierzakami beda sie opiekowac nasi przyjaciele. Nie chcemy tez nikogo stawiac w glupiej sytuacji, mobilizowac przez nieplacenie czynszu itp.. Odnowienie umowy mialo oczywiscie nastapic przez spotkanie sie z czlowiekiem z agencji, przedyskutowanie warunkow (moze ten upiorny depozyt by sie obnizyl) i tyle. |
| 23-07-2008, 21:16 | Link | Cytuj | |
|
|
Gdzies na koncu umowy musi byc podany namiar na landlorda nawet jak zalatwiane, zarzadzane, podpisywane bylo w jego imieniu wszytsko przez agencje. A pieniadze na czyje konto wplacasz? Agencji czy landlorda? |
|
-- rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana... 23-07-2008, 21:20 | Link | Cytuj |
|
|
|
Na kontrakcie jest tylko nazwisko wlascicielki z wpisem, ze reprezentowana przez agencje xxx. Numer konta tez podany przez pracownika agencji, wiec nawet nie wiem, czyj... |
| 23-07-2008, 21:32 | Link | Cytuj | |
|
|
co to za agencja? mozesz mi na priv wyslac dane to jej poszukam PS. Nr konta ma najczesciej 3 czesci: -account name -sort code -acc number |
|
-- rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana... 23-07-2008, 22:45 | Link | Cytuj |