![]()
« poprzednia 1 [ 2 ] 3 4 … 9 następna »
|
|
O czym ty do mnie rozmawiasz? Zalozylas temat: Projekt ustawy o parytecie. Przeczytaj, podpisz, wyslij. To wazne. No to ja wlasnie przeczytalem ten projekt! Nie podpisze, nie wysle, nie uwazam, ze to wazne, co najwyzej smieszne Cytaty sa copy/paste z tresci tego wlasnie projektu. Znaczy nawolywalas do podpisywania nie czytajac, liczac, ze inni podpisza tez bez czytania? |
|
-- rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana... 13-10-2009, 23:23 | Link | Cytuj |
|
|
|
Nie, ale nie mam tak doskonalej pamieci, zeby pamietac tak dokladnie te paragrafy |
|
-- www.polskieserce.pl www.pajacyk.pl 14-10-2009, 12:05 | Link | Cytuj |
|
|
|
Ja mam przeczucie, że jednak nie czytałaś, a tylko zaciekawiła Cię ogólna idea i rzuciłaś temat na forum bez głębszego zastanowienia Ja też się nie podpiszę, dokładnie podzielam pogląd Beaty (poza nieświadomym uprzedzeniem do Kaczki). |
|
-- Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! 16-10-2009, 17:51 | Link | Cytuj |
|
|
|
na sile beda te kobiety wpisywac na liste jak chetnych bedzie mniej niz mezczyzn? |
| 16-10-2009, 20:28 | Link | Cytuj | |
|
|
To jest wyjasnione w projekcie ustawy. Jesli partia ma 10 kandydatow i tylko jedna kobiete, to nalezy wykreslic 8 kandydatow i wystawic liste dwuosobowa. |
|
-- rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana... 16-10-2009, 22:01 | Link | Cytuj |
|
|
|
Oby nie na sile, choc moze ma to jakis sens, zeby bylo mniej? Ktos mowil jakosc, a nie ilosc... Kto wie, gdy bedzie mniej tych 'wybrancow ludu' juz podczas pierwszej selekcji i stana sie widoczniejsi na swieczniku, to moze beda sie bardziej starac, bo teraz mam wrazenie, ze w tym tlumie tonie i ten, kto ma cos do powiedzenia i kupa baranow, ktorzy z roznych powodow zajeli sie polityka... I jestem za tym projektem chocby dlatego, ze moze kiedy bedzie ten parytet, to o niektorych specyficznych aspektach zycia dotyczacych wylacznie kobiet czyli ok. 50% spoleczenstwa (calkiem sporo hm?) jak np. zapladnianie in vitro, antykoncepcja, aborcja itp. beda decydowac min. osoby, ktore ten temat dotyczy wrecz biologicznie i sa mocno swiadome konsekwencji nie tylko fizjologicznych, ale i emocjonalnych, co przesloni ideologiczne pieprzenie chlopakow na temat prawa (a wlasciwie jego braku) do bezplatnych srodkow antykoncepcyjnych czy aborcji bo 'im sie wydaje' badz 'Kosciol mowi...'. A zgwalcone nieletnie beda mogly usunac ciaze w szpitalu w normalnych warunkach bez pietna potepienia i kawalerii 'czarnych' stojacych przed sala szpitalna czy tez dorosle kobiety nie beda musialy pozywac Polski do Trybunalu Europejskiego, bo pomimo przeciwwskazan zdrowotnych zostaly zmuszone do urodzenia dziecka i sa teraz slepe. I w jakis pokretny sposob wydaje mi sie, ze glos kobiet politykow moze istotnie zawazyc na zmianie perspektywy postrzegania tych problemow. A moze tez choc troche zlagodnieja obyczaje w polityce, ludzie beda zwracac wieksza uwage na to co mowia, przestana sie wyglupiac i zajma tym czy trzeba, a nie kompromitowac sie nagminnie w aferach i aferkach, bo nie maja gdzie upuscic nadmiar testosteronu. A moze sie myle i laski po dojsciu do wladzy i zdjeciu kaganca okaza sie jeszcze gorsze w tym wyscigu... No, duzo tego 'moze' Deszcze_niespokojne edytował(a) ten post dnia 17-10-2009 o godzinie 12:53
|
|
-- www.polskieserce.pl www.pajacyk.pl 17-10-2009, 12:02 | Link | Cytuj |
|
|
|
na temat aborcji nie powinny sie wypowiadac kobiety ktore tej aborcji w zyciu nie zrobily bo teoretyzowanie o konsekwencjach nie tylko fizjologicznych ale i emocjonalnych ze strony osob ktore tego nie zrobily - pozostaje tylko i wylacznie teoria czy bedzie to kobieta czy mezczyzna ja chyba wiem o co ci chodzi i co cie przyciagac moze do tego projektu ja sie tylko zastanawiam gdzie sie konczy feminizm a zaczyna 'pozytywna' dyskryminacja a ja positive discrimination nie lubie bardzo |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 17-10-2009, 13:37 | Link | Cytuj |
|
|
|
Fakt, z aborcja i lista osob kto moglby, a kto nie powinien sie wypowiadac na temat to dyskusyjna sprawa, choc wydaje mi sie, ze mimo wszystko kobiety (te, ktore nie przeprowadzily aborcji) bedace matkami, starajace sie o dziecko, te, ktore poronily, cokolwiek, poprzez okreslona fizjologie maja jednak inny punkt widzenia niz mezczyzni. I poodejrzewam, ze nawet te kobiety, ktore nie przeprowadzily aborcji moga miec w rodzinie lub wsrod kolezanek osoby, ktore cos takiego spotkalo i sprowokowalo rozmowy, przemyslenia, wnioski, ktorych mezczyzni zazwyczaj raczej nie doswiadczaja. Stad np. w ustaleniach dotyczacych polityki rodzinnej czy polityki zdrowotnej dot. kobiet, to wlasnie kobiety powinny miec znaczacy udzial glosow, a przynajmniej te 50%. |
|
-- www.polskieserce.pl www.pajacyk.pl 19-10-2009, 16:57 | Link | Cytuj |
|
|
|
i powinny stanowic 50% dawcow w bankach spermy! jak rownosc to rownosc! ajak |
|
-- co masz zrobić dzisiaj, zrób pojutrze, dwa dni wolnego twoje 19-10-2009, 17:11 | Link | Cytuj |
|
|
|
zeby wyjasnic siebie w moim przykladzie o aborcji nie chodzi mi o to ze odbieram prawo glosu innym kobietom na ten temat, ALE podazajac tokiem twojego myslenia/wywodu powyzej: Quote: I jestem za tym projektem chocby dlatego, ze moze kiedy bedzie ten parytet, to o niektorych specyficznych aspektach zycia dotyczacych wylacznie kobiet czyli ok. 50% spoleczenstwa (calkiem sporo hm?) jak np. zapladnianie in vitro, antykoncepcja, aborcja itp. beda decydowac min. osoby, ktore ten temat dotyczy wrecz biologicznie i sa mocno swiadome konsekwencji nie tylko fizjologicznych, ale i emocjonalnych, co przesloni ideologiczne pieprzenie chlopakow na temat prawa moj wywod o aborcji jest tylko przykladem podazajac tokiem twoeje wypoweidzi kobieta ktora aborcji nie miala - i byc moze nie zamierza miec - nie bedzie wiedziala nic na temat fizjologii i emocji kobiety ktora miala; podobnie jak facet wobec powyzszego dawanie glosu wszystkim kobietom tylko dlatego ze sa kobietami a odrzucanie mezczyzn to blad bo wiekszosc kobiet tylko POTENCJALNIE bedzie miala pojecie o http://aborcji.in/ vitro - podobnie jak ci mezczyzni ktorych glosow chca pozbawic nie zrozum mnie zle, ja jestem jak najbardziej za kobietami i tym zeby pewne decyzje podejmowaly samodzielnie itd - ale kobietami z sensem i jesli mowimy o rownouprawnieniu - dlaczego w sensie emocjonalnym chcemy mezczyzn tego prawa pozbawic? dlaczego meza bezplodnej pani Zosi albo schorowanej pani Gieni ktorej 150 ciaza moze zabrac zycie albo ojcu zgwalconej Hanki chce sie ten glos -potencjalnie - odebrac? jaka masz gwarancje ze kobiety ktore juz dostana sie do tego parlamentu itd na podstawie parytetu beda kobietami z sensem a nie nawiedzonymi sluchaczkami radia maryja? |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 19-10-2009, 17:16 | Link | Cytuj |
« poprzednia 1 [ 2 ] 3 4 … 9 następna »