![]()
« poprzednia 1 2 [ 3 ] 4 5 … 9 następna »
|
|
aha - i cos jeszcze - nie moge znalezc jaki jest stosunek kobiet do mezczyzn w PL - bo to przy tych ukladach min. 50% tez jest znaczace...bo jesli mamy w PL 200 tys kobiet a 100tys mezczyzn (na przyklad) to zadanie 50% miejsc dla kobiet moze spowodowac under representation dla mezczyzn jesli ci nie zamotalam jeszcze |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 19-10-2009, 17:20 | Link | Cytuj |
|
|
|
http://www.pardon.pl/artykul/9905/minist…n_to_nielegalne Quote: No i wyszło szydło z worka. Przy okazji niedawnej dyskusji nad tym, czy to dobrze, że w szkołach podstawowych i gimnazjach nauczycielki stanowią 80 procent kadry i jak to wpływa na rozwój dziecka, pojawił się pomysł na wyrównanie proporcji płci w szkolnictwie. To bodaj pierwszy przypadek gdy parytet, któremu w polityce przyklasnął między innymi Donald Tusk, miałby dotyczyć mężczyzn. I co na to minister jego rządu, szefowa resortu edukacji Katarzyna Hall (za Polskim Radiem)? Jak mamy mądre kobiety, które chcą uczyć dzieci, nie powinniśmy im zamykać drogi do zawodu tylko dlatego, że chcemy preferować mężczyzn. Miejmy świadomość, że krytetia zatrudniania powinny zależeć od kwalifikacji. Innego traktowanie zabrania prawo pracy. Zmieńmy w tej wypowiedzi kilka słów... Jak mamy mądrych mężczyzn, którzy chcą działać w polityce, nie powinniśmy im zamykać drogi do Sejmu tylko dlatego, że chcemy preferować kobiety. Miejmy świadomość, że krytetia wyboru powinny zależeć od kwalifikacji. Prawo tego zabrania. ...i otrzymujemy klasyczny przykład tak tępionego dziś męskiego szowinizmu zawodowego. Minister Hall, kolejna hipokrytka W ogole to chyba ta Halla bo Hall to jakos tak mesko brzmi |
| 19-10-2009, 23:11 | Link | Cytuj | |
|
|
oj bo bedzie jak w seksmisji... Liga rzadzi! Liga radzi! Liga nigdy cie nie zdradzi! |
|
-- nie znosze hipokryzji 20-10-2009, 09:56 | Link | Cytuj |
|
|
|
Quote: boska oj bo bedzie jak w seksmisji... Liga rzadzi! Liga radzi! Liga nigdy cie nie zdradzi! dokladnie to samo przyszlo mi na mysl pare dni temu |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 20-10-2009, 10:44 | Link | Cytuj |
|
|
|
|
| 20-10-2009, 20:57 | Link | Cytuj | |
|
|
Quote: beaata (...) nie zrozum mnie zle, ja jestem jak najbardziej za kobietami i tym zeby pewne decyzje podejmowaly samodzielnie itd - ale kobietami z sensem i jesli mowimy o rownouprawnieniu - dlaczego w sensie emocjonalnym chcemy mezczyzn tego prawa pozbawic? dlaczego meza bezplodnej pani Zosi albo schorowanej pani Gieni ktorej 150 ciaza moze zabrac zycie albo ojcu zgwalconej Hanki chce sie ten glos -potencjalnie - odebrac? jaka masz gwarancje ze kobiety ktore juz dostana sie do tego parlamentu itd na podstawie parytetu beda kobietami z sensem a nie nawiedzonymi sluchaczkami radia maryja? Seksmisja rulez A serio... Nikt nie mowi o pozbawianiu kogokolwiek praw, szczegolnie do emocji no i odbieraniu glosu. Raczej o opcji wiekszego dostepu do tego glosu przez kobiety. Oczywiscie, ze nie ma zadnej gwarancji na nic, w polityce szczegolnie. Nie ma chyba ani jednej dziedziny zycia, w ktorej nie dalibysmy dupy bez wzgledu na plec (jakkolwiek to zabrzmialo |
|
-- www.polskieserce.pl www.pajacyk.pl 20-10-2009, 22:41 | Link | Cytuj |
|
|
|
w UK jest podobne parcie na kobiety - lacznie z tym ze Cameron chce w jakis tam sposob zapewnic pewne madaty wlasnie dla kobiet tylko - jakos tak - tylko okiem rzucilam na wiadomosci wiec dokladnie nie wiem jeszcze o co mu tam chodzi do tego jest jakas taka grupa/fundacja/stowarzyszenie - nie pamietam w tej chwili nazwy, ale znow - wlazlam na ich strone jak ta dyskusja sie zaczela bo zaciekawilo mnie to na F sie nazywa (i zapewniam nie 'f-off dla mnie maja sens rzeczy zrobione z sensem i z prawidlowych...jak sie to nazywa...pobudek a nie z pobudek obecnie wszechwladnej brygady PC i dazenia do rownouprawnienia w wielu dziedzinach ktore - w moich oczach - jest taka sama utopia jak socjalizm, komunizm i bajki o rownosci wszystkich jedyne w czym bym popierala rownouprawnienia to w zarobkach bo czemu jakis mosiek ma zarabiac wiecej ode mnie jesli ta sama prace robimy i podobne/te same rezultaty beaata edytował(a) ten post dnia 20-10-2009 o godzinie 22:57
|
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 20-10-2009, 22:47 | Link | Cytuj |
|
|
|
talking about.... tak jak wspomnialam wczoraj - Cameron chce podobnie tutaj jest poll z dzisiaj (DM) Is David Cameron right to impose all-women shortlists in some constituencies? * Yes 12% * No 88% |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 21-10-2009, 19:55 | Link | Cytuj |
|
|
|
Ale, sorry, ze powtorze, kiedys utopia byly tez kobiety na uniwersytetach i w wojsku i pewnie w polityce tez Co do roznic plac na tym samym stanowisku - kobieta i mezczyzna - zgadzam sie, jedna z bardziej wkurzajacych rzeczy... No i po to sie panie min. jednocza zeby takie sprawy pietnowac, ulepszac, naprawiac, a czlonkinie i 'sympatyczki', to calkiem rozsadne babki, fajnie, ze im sie chce i maja spore zaplecze naukowe i intelektualne, doswiadczenie w zyciu spolecznym tez niektore... Zatem pobede sobie w mniejszosci glosujacych 'za'... A co do Camerona i jego planu dla UK coz... nie sledze tutejszej polityki, wiec nie wiem co pan dokladnie proponowal, wiec spekuluje troche, ale a propos wynikow sonadazu, to przy tym systemie benefitow jaki maja (klepanie dzieci i zycie przez 3 generacje z 'mam producentek' - przejaskrawiam, ale tak tu to czesto funkcjonuje), takim, a nie innym modelu wychowania i slabej edukacji nie dziwie sie, ze jest tak marna swiadomosc faktu jaka to mogloby otwierzyc furtke dla kobiet... |
|
-- www.polskieserce.pl www.pajacyk.pl 21-10-2009, 23:02 | Link | Cytuj |
|
|
|
Quote: Deszcze_niespokojne i pewnie w polityce tez to nie wiesz o co sufrazystki walczyly? Quote: A co do Camerona i jego planu dla UK coz... nie sledze tutejszej polityki, wiec nie wiem co pan dokladnie proponowal, wiec spekuluje troche, ale a propos wynikow sonadazu, to przy tym systemie benefitow jaki maja (klepanie dzieci i zycie przez 3 generacje z 'mam producentek' - przejaskrawiam, ale tak tu to czesto funkcjonuje), takim, a nie innym modelu wychowania i slabej edukacji nie dziwie sie, ze jest tak marna swiadomosc faktu jaka to mogloby otwierzyc furtke dla kobiet... no tu troche pojechalas Deszcze |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 21-10-2009, 23:12 | Link | Cytuj |
« poprzednia 1 2 [ 3 ] 4 5 … 9 następna »