![]()
« poprzednia 1 [ 2 ]
|
|
Quote: jarek_bolo oro tak to czy trzeba karać Ziobera tak dotkliwie?? Jak to wygląda, co to za sądy. Okoliczności łagodzące jak byk widoczne. Jakie okolicznosci lagodzace? Ze chcial zrobic tradycyjna konferencje prasowa i zbic kapital polityczny? Ja tam widze okolicznosci obciazajace, co podkreslil sad w wyroku. to jest PRAWNIK i do tego byl na stanowisku min. sprawiedliwosci, o tym, ze z "partii prawo i sprawiedliwosc", to juz nie ma sie co czepiac Ale gosc z takim wyksztalceniem i na takim stanowisku nie ma powinien pozwolic sobie nawet na komentarze w takim stylu, nie mowiaz juz o robieniu przedstawienia w TV Rydzyk niech sobie robi ta geotermie, ale chocby z tego powodu, ze plul i pluje na UE, nie powinien wyciagac lapy po ich pieniadze. |
| 13-12-2008, 19:34 | Link | Cytuj | |
|
|
Ja się nie spieram co do faktu, że Ziober źle zrobił, że odwalił szopkę. Zgadzam się z tym. Ale minister to też człowiek, i weźcie pod uwagę fakt, że jego ojciec został przez konowałów pokroju Doktora G. uśmiercony. Miały prawo ponieść go emocje. Do tego już to co wcześniej pisałem, wypowiedział się tak o osobie o której nic dobrego powiedzieć nie możemy w obecnej chwili, a on wcześniej znał różne fakty ze śledztwa. Dlatego piszę, że wyrok powinien być winny, ale kary być nie powinno, albo symboliczna. A tak wyjdzie, że minister sprawiedliwości, który doprowadził do schwytania takiego rzeźnika będzie się przed nim płaszczył, przecież to jest kpina !! Znalazłem na innym forum ciekawą wypowiedź, komentarz do tego wyroku: Quote: Tak, tak, tak, ja rozumiem, że wypowiedź ministra Ziobry mogła zaszkodzić wizerunkowi pewnego lekarza i minister się w niej nieco zagalopował, jednak taki wyrok absolutnie nie jest współmierny do "wykroczenia". To nie jest Ziobry wina, że media tak mocno polubiły ten temat i te jego słowa, że je praktycznie non stop cytowały i sąd powinien to uwzględnić - tak przynajmniej nakazuje logika. Notabene, to mając na uwadze tak astronomiczną wręcz liczbę cytowań tych słów przez media mógłbym nawet mówić o jakieś rozmyślności i indoktrynacji oraz o w pełni zorganizowanych działaniach mających na celu podkopanie autorytetu Zbigniewa Ziobry! Takie "grzanie" tego typu tematu jest co najmniej dziwne, bo niewymownie rzadko nadaje się tak wielki rozgłos takim tematom. Ziobro nie "latał" po wszystkich mediach i nie powtarzał tam swoich słów, więc jeśli już to powinien przeprosić w takiej samej formie w jakiej zniesławił. To oczywiste. Wyrok sądu w mojej ocenie jest krzywdzący, bo na podobnej zasadzie można by na przykład karać kogoś, za zniesławienie popełnione na forum w temacie mającym 150 odwiedzin, nakazując mu przepraszanie w mediach lokalnych - co ewidentnie wykraczałoby poza naprawienie wyrządzonej szkody, to tak jakby za wybicie szyby nakazać komuś wstawienie wszystkich wybitych szyb w mieście etc.! A więc, niech złoży oświadczenie, przeprosiny, a media jak równie ochoczo rozdmuchały wtedy tak niech rozdmuchają teraz. I jak się ma do tego wyrok w sprawie Palikota, że cham to nie jest obraźliwe słowo?? Ziober jest niszczony, bo może być groźnym konkurentem do fotela prezydenta, bo zalazł za skórę zawodom korporacyjnym (m.in. sędziom) chcąc je otworzyć. W ogóle co do sądów w Polsce to polecam obejrzeć sobie ten odcinek: http://www.tvp.pl/publicystyka/serwisy/p…stanu-wojennego Ziobro próbował zrobić porządek z sędziami, prokuratorami to się teraz mszczą: http://prawo.money.pl/aktualnosci/wiadom…0,0,213348.html http://www.wprost.pl/ar/118671/Ziobro-wy…iow-niesluszny/ jarek_bolo edytował(a) ten post dnia 14-12-2008 o godzinie 12:03
|
|
-- Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! 14-12-2008, 10:27 | Link | Cytuj |
|
|
|
Quote: jarek_bolo Dlatego piszę, że wyrok powinien być winny, ale kary być nie powinno, albo symboliczna. A tak wyjdzie, że minister sprawiedliwości, który doprowadził do schwytania takiego rzeźnika będzie się przed nim płaszczył, przecież to jest kpina !! Co ty pieprzysz. Tobie sie tez by przydal moze proces na otrzezwienie. Klinika doktora Garlickiego przeprowadzila najwiecej przeszczepow serce(udanych!) w Polsce w 2006 roku. Gosc uratowal zycie setkom ludzi. Quote: A więc, niech złoży oświadczenie, przeprosiny i dokladnie to ma zrobic. A ze robil szopke z konferencja prasowa dla wlasnych korzysci politycznych (a nie np. napisal to w gazetce osiedlowej), to teraz musi przeprosic w podobnej formie. osobie, której dobra osobiste naruszono, przysługuje prawo do uzyskania przeprosin w takiej formule, w jakiej doszło do naruszenia Quote: W ogóle co do sądów w Polsce to polecam obejrzeć sobie ten odcinek A ja polecam poczytac kto to byl sedzia Krzyże, ktorego Ziobro zrobil wiceministrem. czym sie wslawil za komuny. No, ale trzeba przyznac, ze jak trzeba bylo to sie wykazal. W rozprawie o FOZZ uznal, ze swiadkowie mowiacy o zwiazkach z afera politykow PC sa niewiarygodni, wiec tymi powiazaniami sie nawet nie zajal w procesie i sprawie ucieto leb. Sad Apelacyjny mial wiele uwag do tego procesu, sprawa poszla do Sadu Najwyzszego nawet. http://bip.adwokatura.pl/pl/bip/o_nas_i_u_nas/fozz Ale czego sie spodziewac po synu sedziego Krzyze starszego, stalinowskiego sedziego, ktory skazywal na smierc w aferze miesnej. http://pl.wikipedia.org/wiki/Afera_mięsna Tak, takich bohaterow nam trzeba Ja bardzo dziekuje za reforme sadownictwa z bydlakami typu Krzyze na czele |
| 15-12-2008, 18:14 | Link | Cytuj | |
|
|
Quote: przyjemniaczek Co ty pieprzysz. Tobie sie tez by przydal moze proces na otrzezwienie. Klinika doktora Garlickiego przeprowadzila najwiecej przeszczepow serce(udanych!) w Polsce w 2006 roku. Gosc uratowal zycie setkom ludzi. Człowieku Ty w imię poprawności bronisz drania jakich mało!! Według Twojego toku rozumowania Hitler też był gość! Ile on dobrego dla narodu niemieckiego zrobił, wybudował infrastrukturę drogową, której cały świat zazdrości. Postawił na nogi niemiecki przemysł do tego stopnia, że dzisiaj są potęgą gospodarczą i najbogatszym krajem UE. A jeśli chodzi o zarzut, że niby schwytanie tego rzeźnika obniżyło liczbę przeszczepów to polecam zajrzeć na strony poltransplantu i sprawdzić u źródła, że z zatrzymaniem tego "doktora" zbiegł się spadek liczby dawców. Zresztą patrząc na statystyki takich dołków jest kilka i "doktor" nie ma na to wpływu. Quote: przyjemniaczek i dokladnie to ma zrobic. A ze robil szopke z konferencja prasowa dla wlasnych korzysci politycznych (a nie np. napisal to w gazetce osiedlowej), to teraz musi przeprosic w podobnej formie. osobie, której dobra osobiste naruszono, przysługuje prawo do uzyskania przeprosin w takiej formule, w jakiej doszło do naruszenia Pełna zgoda, niech więc Ziobro zwoła "szopkę z konferencją prasową", a media rozdmuchają te przeprosiny. Wtedy będzie sprawiedliwie, ale teraz tak nie jest, nie znasz nawet wyroku, ale bronisz ;] Teraz jest udupianie Ziobera na zamówienie polityczne, ewidentnie zła wola składu sędziowskiego, brak wzięcia pod uwagę okoliczności łagodzących. Quote: przyjemniaczek A ja polecam poczytac kto to byl sedzia Krzyże... ciach Oo boszee... Chcesz się licytować na to która partia ma w swoich szeregach więcej drani?? Sprawdź lepiej dobrze przeszłość PO zanim zgodzisz się przystąpić na taką licytację. Ja znam wady i przekręty działaczy PiSu, ale znam też i tych jest o wiele, wiele więcej szwindle ludzi ze środowiska KLD,UW,PO! Znajdź mi partię na obecnej scenie politycznej, która jest czysta, a stawiam Ci skrzynkę piwa!! Zestawiając tabelę najmniej ubabranych partii PiS przoduje w tym rankingu. Takie są fakty. Co mają przeciwnicy PiS?? Wiecznie żywą aferę ze spółką Telegraf, choć tutaj gdybyś zechciał poczytać trochę o sposobie wyprowadzania pieniędzy z PZPR na przełomie dekad do działaczy dzisiejszej lewicy to może zrozumiał byś troche więcej odnośnie tej afery. W przystępnej formie jest to opowiedziane w jednym z programów Cienie PRLu, o tutaj: http://www.tvp.pl/publicystyka/serwisy/p…ego-kapitalizmu Co tam jeszcze mamy, oczyszczalnie ścieków Putry, dorsza za 8,60zł. Rzeczywiście, mega przekręty narażające skarb państwa na o wiele większe straty niż, lewe prywatyzacje banków, hut, PZU. |
|
-- Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! 15-12-2008, 19:07 | Link | Cytuj |
|
|
|
Quote: Człowieku Ty w imię poprawności bronisz drania jakich mało!! Jakich drani? Jednego z najlepszych w Polsce transplantologa, za ktorym z wdzieczni za uratowanie zycia pacjenci i ich rodziny stawiaja sie w sadzie skladajac zeznania go broniace? Podstawieni sa moze? Pewnie ich naslal ten tajemniczy uklad Nie pisalem o obnizeniu liczby przeszczepow po aresztowaniu, tylko ze ten twoj "rzeznik" (oczyszczony przez sad ze wszytskich zarzutow medycznych) uratowal latami zycie setkom pacjentow. Quote: niech więc Ziobro zwoła "szopkę z konferencją prasową", a media rozdmuchają te przeprosiny. Szopki na koszt podatnikow juz robil. Teraz niech zrobi na wlasny koszt. Juz pisalem, jak jest prawnik to niech bierze konsekwencje prawne, ktore jako prawnik powinien znac, na swoje plecy. Jak nie potrafi trzymac jezyka za zebami i jako minister robil przemyslana (bo to nie bylo, ze mu sie wymsknelo w wywiadzie, bo go ktos sprowokowal, bo go ktos podpuscil) to trzeba bylo pyskowac w wywiadzie radiowym. Spoty radiowe sa kilkukrotnie tansze Quote: Chcesz się licytować na to która partia ma w swoich szeregach więcej drani?? hyhyhy ze niby JA sie chce licytowac, tak? hyhyhy Quote: Ja znam wady i przekręty działaczy PiSu, ale znam też i tych jest o wiele, wiele więcej szwindle ludzi ze środowiska KLD,UW,PO! Temat jest o Ziobro, wiec nie wyjezdzaj tu z zalosnym "a u was bija murzynow" tym bardziej, ze nie znasz moich sympatii politycznych ani ktorej partii jestem czlonkiem lub wyborca. Ja pisalem o bydlaku Krzyze, komunistycznym sedzi, synu komunistycznego sedzi-mordercy. TAKI czlowiek zostal wybrany do robienia reformy moralno-etycznej sadownictwa przez Ziobro. Jakby nie bylo nikogo innego. To jak ten byl najlepszy, to nie chce wiedziec kto jest u nich w drugim szeregu :/ |
| 15-12-2008, 19:54 | Link | Cytuj | |
|
|
Quote: jarek_bolo Znajdź mi partię na obecnej scenie politycznej, która jest czysta, a stawiam Ci skrzynkę piwa!! Mamy cie! Jak ci pisalem w temacie obok, ze wszyscy politycy to swinie to sie oburzales Pieprzyc pilitykow, pieprzyc polityke. Ja tam jestem za monarchia |
| 15-12-2008, 20:09 | Link | Cytuj | |
|
|
Do Przyjemniaczka. Moje wzorce moralne widać są inne niż Twoje. U mnie jaki by kto nie był dobry przez 50 lat swojego życia, w jakiej dziedzinie by się nie zasłużył, jeśli w 51 roku zabije choć jedną osobę to będzie mordercą. Koniec kropka !! Przyjmowanie łapówek za wstawienie pacjenta na początek kolejki naraża innych na spóźnioną pomoc medyczną, i choć by nie wiem jakim majstersztykiem był zabieg na tym gościu co dał łapówkę to całościowo Garlicki jest draniem i tyle !! A Ziober, owszem niech zwoła "szopkę" na własny koszt, powiedzmy w siedzibie PiSu, ale media niech już same się pofatygują tą szopkę transmitować i rozdmuchiwać tak jak rozdmuchiwały słowa prawdy wypowiedziane trochę przed czasem. Mi chodzi o wysokość kary niewspółmierną do błahego wykroczenia!! A swoją drogą widziałem już tekst przeprosin Ziobry: Quote: "Tak, to prawda, powiedziałem, że już nikt nigdy przez tego pana życia pozbawiony nie będzie. Myliłem się, przepraszam." Quote: przyjemniaczek Temat jest o Ziobro, wiec nie wyjezdzaj tu z zalosnym "a u was bija murzynow" tym bardziej, ze nie znasz moich sympatii politycznych ani ktorej partii jestem czlonkiem lub wyborca. No właśnie jest o Ziobro, a Ty zacząłeś wyjeżdżać z Kryże, stąd mój tekst o licytacji. Gubisz się w dyskusji. Do Kelnera: Ja się nie oburzałem, na Twoje stwierdzenie, że wszyscy politycy to świnie tylko na to, że błędem jest nie interesowanie się polityką co prowadzi do nieświadomych wyborów! Przeczytaj jeszcze raz moje odpowiedzi w tamtym wątku, bo źle je zrozumiałeś. Nie masz mnie |
|
-- Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! 16-12-2008, 13:45 | Link | Cytuj |
|
|
|
Quote: jarek_bolo Do Przyjemniaczka. Moje wzorce moralne widać są inne niż Twoje. U mnie jaki by kto nie był dobry przez 50 lat swojego życia, w jakiej dziedzinie by się nie zasłużył, jeśli w 51 roku zabije choć jedną osobę to będzie mordercą. Koniec kropka !! Alez oczywiscie, tylko na razie sa to urojenia twoje i Ziobry. Ziobro za te urojenia dostal prawomocny wyrok, ty tez mozesz, jak bedziesz za glosno krzyczal pomowienia. Nie boj zaby, na forum to najwyzej dostaniesz nakaz przeprosin na forum. Tanio wyjdzie Quote: Mi chodzi o wysokość kary niewspółmierną do błahego wykroczenia!! Poszkodowany, sad a nawet instytucje poza Polska jakos nie uwazaja tego za blache wykroczenie, oskarzenia publiczne o morderstwo przez urzedujacego ministra sprawiedliwosci. Moze propunuje zeby aktualny rzecznik praw dziecka oskarzyl Ziobro publicznie, ze np juz nigdy zadnego dziecka nie zgwalci, jak to mial w zwyczaju robic na koloniech w 1985 roku. A potem miec pretensje do sadu jak przegra proces, albo de mediow ze taka wypowiedz rozdmuchaly. Jasne, ze Ziobro moze sobie zwolac konferencje i przepraszac i liczyc, ze zjawia sie media i to rozpopaguja. Nie dostal takiego zakazu od sadu. Ba, mial talka mozliwosc od dawna, ale jakos sie do tego nie palil. Jak poszkodowany bedzie usatysfakcjonowany, to moze zaoszczedzi na rachunkach. Ale jak nie, to ma psi obowiazek wziac odpowiedzialnosc za swoja bezmyslnosc i wykonac wyrok sadu. Quote: Ty zacząłeś wyjeżdżać z Kryże, stąd mój tekst o licytacji. Gubisz się w dyskusji. Krzyze to wiceminister, zastepca Ziobro, potem jakas dozywotnia nieusuwalna funkcje doslat od Ziobro juz po przegranych wyborach (skandaliczna decyzja, niezaleznie od osoby Krzyze). Czyli jak najbardziej caly czas mowimy o Ziobro i jego bardzo specyficznym podejsciu do prawa i sprawiedliwosci. |
| 16-12-2008, 14:28 | Link | Cytuj |
« poprzednia 1 [ 2 ]