![]()
[ 1 ] 2 następna »
|
|
http://tnij.org/taki_tam_fajny_tekst Nie to, żebym wiedział, jasnowidził itd. Po prostu ciekaw jestem i tak... się zastanawiam. Naprawdę ciekaw jestem co narasta w głowach zwykłych wyborców Platformy, zwłaszcza młodych, zwłaszcza wykształconych, gdy zaglądają, oglądają, przyglądają się i coraz wyraźniej widzą, jak pusta w środku jest ta wydmuszka, którą w październiku wzięli za jajo. Wyobrażam sobie takiego wykształciucha, w miarę uczciwego wobec siebie intelektualnie, jak sprząta swój umysł z przywiędłych złudzeń, jak odpycha od siebie jeszcze tę myśl, że dał się nabrać. Będzie sobie tłumaczyć, że, no, i tak nie liczył na nic szczególnego, że chodziło o to, żeby tych Kaczorów przebrzydłych odsunąć od władzy.Sam sobie wytłumaczy, że jest lepiej, bo "inny styl". Ale gdzieś tam pod spodem jest zawiedziony, rozczarowany. Może zły nawet. Bo, dobra, w cuda to tylko naiwniacy wierzą, ale żeby aż takie nic.Żeby oni tak zupełnie nic nowego nie mieli do zaproponowania... żeby tak zupełnie odeszli od zapowiedzi reform, zmian... żeby aż tak całkiem w kąt schowali, te wszystkie podobno niesłychanie pilne sprawy (prasa tak zawsze pisała) jak reforma finansów publicznych, podatki, przedsiębiorczość... ...ale przynajmniej Kaczorów odsunęli. Może tak się właśnie kotłuje w świadomości pro-PO-wskiego elektoratu, a może inaczej?? |
|
-- Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! 06-12-2008, 12:40 | Link | Cytuj |
|
|
|
ale tak konkretnie to co chciales przez ten tekst powiedziec bo duzo literek a malo tresci |
| 06-12-2008, 13:01 | Link | Cytuj | |
|
|
http://przekroj.pl/publicystyka_kurkiewicz_artykul,3676.html |
| 06-12-2008, 16:08 | Link | Cytuj | |
|
|
Stary dobry Mleczus tez nie lubi Brata ? A fuj ... |
| 06-12-2008, 16:17 | Link | Cytuj | |
|
|
Dali Ci kredyt we frankach? |
|
-- Czasem dobrze jest upaść na samo dno.Potem może być tylko lepiej 06-12-2008, 22:58 | Link | Cytuj |
|
|
|
Treści mało powiadacie, żartami, wyśmiewaniem zbijacie niewygodne rzeczy. No, ale czemu ja się nie dziwię |
|
-- Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! 13-12-2008, 08:31 | Link | Cytuj |
|
|
|
Jarko to jest dokladnie wasz problem. Nikt przy zdrowych zmyslach nie bedzie powaznie traktowal ludzi pokroju ojcow dyrektorow czy profesorow kaczynskich ze swita w postaci gosiewskich i kurskich. Wszystko jedno czy sni sie im ze sa prawicowcami, komunistami czy liberalami. Mozna im wspolczuc i ewentualnie zaproponowac terapie ale nie wiele wiecej Cala normalna czesc prawicy z ktora mozna bylo dyskutowac na istotne tematy wywaliliscie z parti albo sami odeszli kiedy zorientowali sie jakich pajacow firmuja swoimi nazwiskami. hannibal_piotr edytował(a) ten post dnia 13-12-2008 o godzinie 11:32
|
| 13-12-2008, 09:42 | Link | Cytuj | |
|
|
Wszystkie zarzuty sprowadzają się do rzeczy nieistotnych, wyglądu, wad wymowy, a to głupota przecież oceniać książkę po okładce. Hannibal napisz coś konkretnego, co Ci się nie podoba w programie PiSu (pewnie go nie znasz nawet I co to znaczy normalna część prawicy?? Wystarczy nie chcieć lustracji i dekomunizacji i już się jest normalnym?? Bo tak na prawdę z tego powodu jest cała ta nagonka na PiS! |
|
-- Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! 13-12-2008, 19:13 | Link | Cytuj |
|
|
|
Pis nie ma programu dla kraju. Pis jest zainteresowany wladza dla samej wladzy. Pis dostosuje program do kazdego elektoratu ktory potencjanie da mu zwyciestwo w wyborach. Pis zagospodarowal elektorat ktory nie jest zainteresowany przyszloscia bo go w niedalekiej przyszlosci juz nie bedzie. Pis byl w stanie siegnac po elektorat faszystowski. Pis byl w stanie siegnac po populistyczny elektorat Leppera. Pis potrafi tylko niszczyc, wetowac i sklocac. I wzrost Pisu nie ma tu zadnego znaczenia, natomiast kompleksy Pisu jak najbardziej. Wladza dla Pisu jest lekarstwem na jego kompleksy. Bo w tej chwili Pis ma tylko 2 czlonkow (jeden oficjanie nim nie jest bo mu nie wolno) Reszta to przydupasy ktore zauwazyly ze kojac Pisowe kompleksy mozna zakosztowac troche "lepszego" zycia i dostac swoje 5 minut przed kamera i mokrofonem. Wyszlo prawie jak przemowiene Lenina. Ja sie chyba marnuje w tym tyn UKeju. hannibal_piotr edytował(a) ten post dnia 13-12-2008 o godzinie 21:14
|
| 13-12-2008, 21:13 | Link | Cytuj | |
|
|
Quote: jarek_bolo uchwaleniem, której ustawy podpadł Ci PiS i jego otoczenie ? Numero uno, absolutny hicior (w negatywnym sensie niestety) Ustawa o stawce podatku dochodowego 50% Projekt ustawy wprowadzającej 50% stawke podatku PIT wplynal do sejmu 30 sierpnia 2004. Wnioskodawcow reprezentowal posel Andrzzej Lepper Za odrzuceniem w 1 czytaniu tej zlodziejskiej ustawy byli wszyscy poslowie PO i (tu ciekawostka) lewicowa SDPL Samoobrona, PiS, SLD, LPR popierali ta bzdure. Ustawa poszla dalej i przeszla cala droge legislacyjna, kolejne czytania, senat itd. W trzecim czytaniu ustawe znowu poparl caly PiS, SLD, SO, LPR Ba, poparly ja WSZYSTKIE z jednym wyjatkiem partie w sejmie, 344 (p)osłów. Przeciw glosowala tylko jedna partia- PO Wyniki glosowania dostepne na stronie sejmu: http://orka.sejm.gov.pl/SQL.nsf/glosowan…4&87&19 Ustawe podpisal Kwasniewski i nie obowiazuje wylacznie dlatego, ze Trybunal Konstytucyjny wyrokiem dnia 15 lutego 2006 uznal ja za niekonstytucyjna. |
|
-- rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana... 14-12-2008, 02:36 | Link | Cytuj |
[ 1 ] 2 następna »