![]()
|
|
Mam nadzieję że jest tu choć kilku studentów i z przyjemnością wypełnią ankietę dla mojego kolegi ze studiów, któremu ankieta ta pozwoli zebrać materiały służące do sfinalizowania pracy magisterskiej http://www.thesistools.com/so/web/index.…page=1&uid= |
|
-- 'everything's yellow' 20-04-2009, 19:37 | Link | Cytuj |
|
|
|
Bardzo fajna ankieta wypełniłam z przyjemnością |
|
-- semper idem 20-04-2009, 23:43 | Link | Cytuj |
|
|
|
Co do tej ankiety to jak wy myślicie o 2 punkcie? Dokładnie to o wykształceniu. Wszyscy mówią że wykształcenie jest bardzo ważne ale ja teraz studiuję informatykę i u mnie na roku studiuje okolo 70 osób i programować umie 10 osób tak więc więcej niż 20 chętnych do pracowania w zawodzie nie będzie a podczas starania się o prace w zawodzie informatyka nie jest brane pod uwage stopień wykształcenia a umiejętności należy pokazać swoje dotychczasowe prace lub pokazać conieco umiejętności przy pracodawcy. Chyba że to całe wykształcenie robimy po to aby mieć większe szanse dostania się do pracy fizycznej:| Jaki temat pracy magisterskiej ma Twój kolega? |
| 21-04-2009, 11:10 | Link | Cytuj | |
|
|
Myślę, że wykształcenie głownie robi się chyba teraz pod względem bardzo subiektywnym, może dla podniesienia własnej wartości, daje to jakiś większy prestiż społeczny i uznanie mówiąc socjologicznie...Ja studiuję socjologię, to kierunek po którym natomiast nie ma konkretnego zawodu, no chyba że bym chciała zostać naukowcem...studiuję socjologię dla siebie, żeby pogłębić własne horyzonty, bo to mnie interesuje, później to wykorzystam do pracy którą będę chciała/miała możliwość wykonywać...czy jakieś zarządzanie zasobami ludzkimi, praca w reklamie itp...takiej pracy nikt mnie nie nauczy stricte na studiach, bo to praca z ludźmi, trudno zdobyć praktykę i doświadczenie w pracy z ludźmi w takiej przykładowej formie jak HR zanim się pójdzie do pracy,przyszły programista, koder czy administrator sieciowy pod tym względem ma łatwiej bo już na studiach uczy się konkretnych umiejętności które będzie mógł stosować w pracy, co więcej by podnieść swoje kwalifikacje może sam uczyć się nowych języków kodowania itp, nie wiem się nie znam A tematu pracy kolegi dokładnie nie znam, przybliżony do głównego wątku ankiety |
|
-- 'everything's yellow' 21-04-2009, 17:26 | Link | Cytuj |