![]()
|
23-10-2008, 10:59 |
Czy ktos ma byc moze pojecie jak sie nazywa chociaz, czy tez gdzie mozna sie starac o dostanie dodatku do szkoly. Mam tu na mysl, zwrot czy tez dofinansowanie mojej oplaty za kurs w `colleg-u`. |
| Link | Cytuj | |
|
a dlaczego ktos mialby ci zwracac albo dofinasowywaC? dofinansowac moze zaklad pracy - o ile uczysz sie w pozadanym przez pracodawce kierunku - ale tez nie musi (wewnetrzne przepisy) mozesz dostac pozyczke na studia, ktora potem trzeba splacic o innych formach dofinansowania - nie slyszalam chyba ze jestes dlugo bezrobotna i sie przekwalifikowujesz zeby dostac prace |
| Link | Cytuj | |
|
23-10-2008, 15:39 |
Pracodawca posiada jeden z najnizszych pakietow socjalnych, takze nie ma sensu sie nawet pytac, po tez z reszta sie doksztalcam, aby sie bardziej uniezaleznic. Zwracaja, czy tez dofinansuja w tym kraju mase roznych rzeczy, takze dlaczego nie ksztalcenie sie?? |
| Link | Cytuj | |
|
sa bezplatne kursy dla ludzi co szukaja pracy, albo tych co maja niskie zarobki - jak juz napisala bea... sa tez rozne lokalne fundacje, ktore oferuja pokrycie kosztow roznych kursow (albo ich dofinansowanie) dla osob, ktore spelniaja ich okreslone wymagania - ale to trzeba sie naszukac... ja kiedys dostalam £50 w taki sposob - ale biorac pod uwage ze wydalam kilkaset to nie zrobilo mi to zadnej roznicy najlepiej znalezc pracodawce, ktory zaplaci Zwracaja, czy tez dofinansuja w tym kraju mase roznych rzeczy, takze dlaczego nie ksztalcenie sie?? nie kazdemu i nie wszystko. inaczej placilibysmy wszyscy 2 razy wiecej podatkow. |
| Link | Cytuj | |
|
puerta-del-sol: Czy ktos ma byc moze pojecie jak sie nazywa chociaz, czy tez gdzie mozna sie starac o dostanie dodatku do szkoly. Adult Learning Grant? Nie wiem czym to sie je, znalazlem w sieci... http://alg.lsc.gov.uk/ The Adult Learning Grant provides income assessed support of up to £30 per week during term time for adults who are studying full time for their first full Level 2 or first full Level 3 qualification. matutinus edytował(a) ten post dnia 24-10-2008 o godzinie 21:18
|
-- rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana... Link | Cytuj |
|
|
27-10-2008, 08:52 |
Witam, Dziekuje z gory. Szkoda, bo niestety nie mam szans, bowiem nie jestem `full level`, czyli moj kurs posiada 7 godz/tygodnioow, a powinien min.12 ,aby sie kwalifikowac. |
| Link | Cytuj |