![]()
« poprzednia 1 2 [ 3 ] 4 5 … 13 następna »
|
|
Po co dlubac,zeby zaoszczedzic 44 funty Jak na linie kiedys ruszy MT4 to sie zastanowie Duzo tego wymieniles, juz sie pogubilem ile maszyn masz, masz 7 gdzies zainstalowane na jednordzeniowym procesorze 32 bit? matutinus edytował(a) ten post dnia 18-07-2009 o godzinie 12:28
|
|
-- rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana... 18-07-2009, 12:27 | Link | Cytuj |
|
|
|
ogolnie mam 3: 1.laptop acer z Intel Core 2 Duo w ktorym notabene pada matryca i jej chyba sie nie oplaca wymienic wiec zaczalem sie rozgladac za netbookiem powaznie. : na ktorym stoi: - windows 7 - 32 bitowy - ubuntu - windows xp 2. Glowny tzw stacjonarny AMD athlon 64 dual core 5200+ na ktorym sa 2 systemu xp wrzucone, do photoshopa, robienia stron, sciagania wszystkiego co sie da 3. Media centre To zbudowalem niedawno... po testach z 10 media playerow, poczawszy od iomegi, emteca, emprexa konczac na roznych chinskich noname. I zdecydowalem wkoncu zbudowac sobie samemu. W oparciu o ta plyte: Zotac ION Motherboard with Intel Atom N330 Dual Core 6 Channel HD Audio mini-ITX Motherboard, ma zintegrowany dwu rdzeniowy procesor mega ekonomiczny atom, plus nvidia takze na pokladzie plyty i calkiem przyzwoity dzwiek. Plyta troche kosztuje ale dzieki tamu mamy wszystko w jednym, dodatkowo dokupilem 2gb ramu, obudowe i klawiature bezprzewodowa. Wgralem win 7 rc i media centre dziala cudownie. Przez hdmi podlaczone to jest do tv lcd i dziala bardzo ladnie. Sciagnalem troszke filmow w hd, i naprawde robi wrazenie bbc planet earth w hd na 32 calach. Jak widzisz wszystko to dwurdzeniowce, atom nietypowy ale jednak dual Wlasnie wy napewno bedziecie wiedziec.... zaleta 64 bitowcow? Gdzie jak i po co to instalowac... po drugie jakie plusy jakie minusy? Matutinus.... ty bedziesz wiedzial |
|
-- - Jednego... - Ilu Jasnowidzow potrzeba do wkrecenia jednej zarowki :) 18-07-2009, 14:28 | Link | Cytuj |
|
|
|
Ad2 masz dwa XP na tym samym komputerze? WTF? Ten trzeci wynalazek to nie wiem co toto za wynalazek, wiec jak dziala to nie russzaj Ad1&2 to sa procesory 64bit, wiec nawet jak w tej chwili roznicy duzej nie bedzie, bo programy nie wykorzystuja mozliwosci tego sprzetu i OS to troche bez sensu tam ladowac OS 32 bit patrzac przyszlosciowo* Vista/7 64bit lepiej beda dzialac z wieloma aplikacjami, raz z powodu "2x wiekszych paczek danych" jakie kursuja miedzy elementami kompa, dwa sa pisane z mysla o optymalizacji wielu procesow na wielurdzeniowych procesorach. Jak pisali XP to jeszcze tego nie bylo... Glownie ten 2, nie napisales ile masz ram, ale jak cos wspominasz o PS to nie zaszkodzi miec np 4G, a wtedy 32bit tego nie zaadresuje wiec bez sensu miec 4GB *programy to rowniez sterowniki, wiec sprawdz czy sprzet ktory tam sziedzi ma 64bit drivery, bo podobno z tym moze byc problem. |
|
-- rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana... 18-07-2009, 19:54 | Link | Cytuj |
|
|
|
ja mam teraz 4GB i 32bit viste, na 64bitowym procesorze... bo mi sie nie chce szukac sterownikow pod 64bit. ale moze siodemke to juz zainstaluje 64 bitowa bo na razie to mi sie ram marnuje... tylko na razie jeszcze nawed beta nie sciagnelam bo nie mialam czasu. |
| 18-07-2009, 21:08 | Link | Cytuj | |
|
|
co do 2 xpekow, to moj taki wynalazlek Wiem, ze to brzmi glupio ale jest to nawyk ktory mam z lat studenckich i jakos mi to zostalo. Dodatkowo ratowalem mi to juz pare razy dupe, gdy system padl a na szybko potrzebowalem cos zrobic... startowalem z drugiego. No i dzieki za wyjasnienie, mysle ze na glowny wrzuce juz win 7 - 64 peace Payol |
|
-- - Jednego... - Ilu Jasnowidzow potrzeba do wkrecenia jednej zarowki :) 19-07-2009, 14:14 | Link | Cytuj |
|
|
|
No i jak o przenosisz z jednego na drugi, majac wszytsko na tym samym kompie? Ja nie wiem czy dociagne do konca miesiaca bez formatu ew jakiegos porzadnego czyszczenia. Masz jakis progs sprawdzony do reanimacji windy? |
|
-- rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana... 28-07-2009, 00:08 | Link | Cytuj |
|
|
|
Uprzejmie donosze ze: zainstalowalem na media centre (na tym dwurdzeniowym atomie jak to sie dawniej mowilo: gra i trabki zespol kombi dziala super, lepiej niz 32bitowy o dziwo szybciej, plynniej. Co do mojej glownej maszyny: jezeli chodzi o te 2 xpki, mam w kompie hmm 3 dyski zdaje sie. Maly 160gb jest podzielony na 2 x 80 partycje. Na nim 2 windowsy. Cala reszte staram sie trzymac na innych partycjach - dyskach. Wiec tak jak pisalem jak jeden zdycha, przechodze na drugi i tam pracuje. Wczesniej oczywiscie instaluje to co potrzebuje, poczte latwo przenies, gry a wlasciwie gra zainstalowana na innej partycji. Jakos sie to zawsze sprawdzalo. Co do ratowania windy ja uzywam programow do czysczenia rejestrow: CCleaner mase opcji, cos tam pomaga bynajmniej doraznie na kilka tygodni przedloza zywotnosc Ale ja to jestem z tej starej szkoly gdzie formata win98 robilo sie raz w miesiacu |
|
-- - Jednego... - Ilu Jasnowidzow potrzeba do wkrecenia jednej zarowki :) 28-07-2009, 09:07 | Link | Cytuj |
|
|
|
jak mialem w98 to mialem dysk z bad sectors, nigdy dluzej niz tydzien nie wytrzymal przed formatem i reinstalka \potem sie dorobilem nowego to chodzil i pare m-cy czasem |
|
-- rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana... 29-07-2009, 00:02 | Link | Cytuj |
|
|
|
nie no to ja sie pochwale 28 dni bez wylaczania chodzil win98 a moj serwer byl glownym warezem gieldy w krakowie heh wiec w nocy upload szedl z 0 days na serwa w dzien ja ladowalem na swoja maszyne a z mojej maszyny caly akademik zasysal |
|
-- - Jednego... - Ilu Jasnowidzow potrzeba do wkrecenia jednej zarowki :) 29-07-2009, 08:48 | Link | Cytuj |
|
|
|
ok, zainstalowalam windows 7 ultimate 64bit... cala impreza 20 minut roboty (nie liczac tych 3 godzin kiedy robilam backup) internet dziala. co do reszty to sie dopiero okaze. na razie wyglada brzydko, mam nadzieje ze da sie to zmienic (zaraz zobacze...) aaaa, wlasnie zauwazylam ze mysza kuleje nieco, ale nie posciagalam jeszcze sterownikow... poza tym ze cena siodemki juz poszla w gore, a mialo byc taniej do 9 sierpnia czy jakos tak. zlodzieje. |
| 03-08-2009, 21:10 | Link | Cytuj |
« poprzednia 1 2 [ 3 ] 4 5 … 13 następna »