![]()
[ 1 ] 2 następna »
|
|
kupilam dzisiaj Samsunga SyncMaster 20 cali, podlaczylam (DVI), wykalibrowalam i wszystko pieknie dzialalo przez jakies 30 minut... najpierw zaczely wyskakiwac kreski poprzeczne. poruszylam kablem - niby pomoglo ale za chwile wrocily. odlaczylam wszystko i podlaczylam na nowo ale obraz robil sie coraz gorszy. odlaczylam DVI i podlaczylam VGA - to samo. wylaczylam, podlaczylam do innego kompa i monitor juz w ogole wtedy przestal dzialac. rece opadaja. za kazdym razem jak cos kupie to nie dziala i oddaje do sklepu (przed monitorem to byl np odkurzacz - nie mial kolek, LOL). juz przestalam wierzyc ze w dzisiejszych czasach mozna kupic cos co dziala, bez kilkakrotnego wracania do sklepu. anyway, dalej potrzebuje monitora - 20-22 cale, dobrze by bylo gdyby mial DVI, nie musi byc HD. ma dzialac jakies sugestie? nie chce wydawac duzo kasy: £120 - £150 i z tego co widzialam w sklepach to nawet te najtansze maja wzglednie dobry obraz. acha - musi byc do kupienia w sklepie, nie online, bo latwiej mi go bedzie zwrocic nie wiem czy mi sie oplaca tego samsunga wymieniac, jakos nie wierze ze nowy bedzie dzialal. a jak nie samsung to co? LG? HP? chociaz HP akurat nie lubie. Acer? pewnie i tak maja te sama panele, pytanie tylko ktory z nich bedzie dzialal dluzej niz 30 minut? (urzadzenia elektroniczne zdecydowanie mnie nie lubia...) |
| 28-09-2009, 23:07 | Link | Cytuj | |
|
|
oddaj samsunga ja po moim TV - i poczytaniu opinii - samsunga juz nie tkne osobiscie -i omijac bede z daleka |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 29-09-2009, 12:54 | Link | Cytuj |
|
|
|
mi w sumie nie robi roznicy jaka firma. telewizor tez mam samsunga i nie jest idealny (chociaz obraz jest bardzo dobry) ale nie chce sie zepsuc. zakladam ze jakby to byla inna firma to tez by byly problemy (choc inne), bo w dzisiejszych czasach wszelkie urzadzenia sa tak robione zeby producenci zawsze mieli zbyt - czyli zycie produktu nie powinno byc zbyt dlugie... ja wymagam od monitora ze jak zaplace te £150 to on przetrwa z 2 lata (a nie pol godziny), a reszta to juz bez roznicy. jakbym zaplacila £600 to bym miala troche inne wymagania anyway, wymienilam samsunga na nowego bo w sklepie nie bylo nic innego godnego uwagi. LG byl porownywalny jakoscia obrazu ale nie mial DVI, a dell jakos bardzo blado wypadl w porownaniu z innymi. jedyny porzadny monitor w calym sklepie to apple, ale w tej chwil nie zamierzam wydawac tyle kasy bo nawet nie mam czasu na obrabianie zdjec. poza tym po tym jak stracilam zdjecia z 3 dni (i dobrych kilka godzin pracy nad nimi) jak dysk padl to juz w ogole mi sie odechcialo focenia. chyba wroce do malowania Ruda edytował(a) ten post dnia 29-09-2009 o godzinie 22:09
|
| 29-09-2009, 22:08 | Link | Cytuj | |
|
|
Kup iiyama Kup online 3 lata gwarancji Quote: One
If your display should develop a fault within the first 3 years of purchase, iiyama will arrange a replacement unit of an equivalent or higher specification. Two iiyama endeavours to dispatch the replacement unit within 24hrs whenever possible. Three iiyama takes care of the swap out and all carraige charges. |
|
-- rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana... 30-09-2009, 18:28 | Link | Cytuj |
|
|
|
na pismie to wszystko pieknie wyglada ale pomysle. samsunga wymienionego jeszcze nie rozpakowalam. |
| 30-09-2009, 18:56 | Link | Cytuj | |
|
|
juz rozpakowalam i niestety dziala... panel jakby nieco inny niz w tym pierwszym samsungu ale to ponoc typowe u nich. czasem sie trafi lepszy panel czasem gorszy no i ten drugi jest wlasnie gorszy http://www.samsung.com/au/consumer/detai…d=LS20LRZKUV/XY na szczescie jak kupowalam telewizor to mi sie trafill dobry panel i obraz jest super |
| 02-10-2009, 23:11 | Link | Cytuj | |
|
|
ok, znalazlam jeden plus - nadaje sie do ogladania filmow, zwlaszcza HD |
| 02-10-2009, 23:48 | Link | Cytuj | |
|
|
hahahaha Ruda, ciebie zadowolic to najlepiej sie pochlastac od razu! |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 03-10-2009, 14:30 | Link | Cytuj |
|
|
|
nooooooo ale ja lubie jak urzadzenia dzialaja tak jak maja dzialac, a nie byle jak dobra ide dalej kalibrowac bo na razie to nic nie moge drukowac. w dodatku jak zmienilam dpi z 96 na 120 to sie rozne rzeczy porozjezdzaly... no ale przynajmniej widze tekst lepiej nastepnym razem kupie jakiegos nec z urzadzeniem do kalibrowania albo co. chyba ze do tego czasu monitory beda sie same kalibrowac |
| 03-10-2009, 21:01 | Link | Cytuj | |
|
|
kalibruja sie same prawie |
| 04-10-2009, 22:08 | Link | Cytuj |
[ 1 ] 2 następna »