![]()
[ 1 ] 2 3 … 9 następna »
|
|
nalezy sie ze pajaca w roli glownego rozgrywajacego w podobno powaznej partii. taki olechowski na przyklad. ma zone ? jak ma to na pewno lzejsza niz komorowskiego. na paliwie lotniczym by sie troche oszczedzilo a i pilotom byloby latwiej ladowac bez przechylu na jedno skrzydlo wyglada na to ze zlosliwie by nie wetowal. moze by tak w pierwszej turze pokazac palikotom ze ich miejsce w cyrku ? hannibal_piotr edytował(a) ten post dnia 11-06-2010 o godzinie 18:28
|
| 11-06-2010, 17:02 | Link | Cytuj | |
|
|
W pierwszej glosuje na osobe najbardziej wg mnie odpowiednia na stonowisko prezydenta. W drugie glosuje przeciw Kaczynskiemu. Prawdopodobienstwo, ze 2 razy zaglosuje na tego samego jest znikome |
|
-- - Jednego... - Ilu Jasnowidzow potrzeba do wkrecenia jednej zarowki :) 11-06-2010, 17:19 | Link | Cytuj |
|
|
|
Looks like a plan |
| 11-06-2010, 17:27 | Link | Cytuj | |
|
|
dobry plan |
|
-- nie znosze hipokryzji 11-06-2010, 17:35 | Link | Cytuj |
|
|
|
każdy plan zakładający porażkę jarka jest dobry |
|
-- semper idem 11-06-2010, 21:47 | Link | Cytuj |
|
|
|
Quote: Ana każdy plan zakładający porażkę jarka jest dobry Jak ktoś nie planuje wracać z emigracji to może i mu nie zależy, żeby Polska była lepiej rządzona. |
|
-- Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! 12-06-2010, 20:16 | Link | Cytuj |
|
|
|
I kolejna wpadka Bronka http://www.tvn24.pl/-1,1660429,0,1,komor…,wiadomosc.html U Lecha to każdego Borubara (powiedział Boruc bardzo), Irasiada, w mediach grzali i pompowali, a teraz w przypadku Bronka wielka wyrozumiałość się obudziła wśród elektoratu PO. Jak tak dalej pójdzie to będziemy wybierać między Jarkiem, a ...Napieralskim, wtedy też wybierzecie przeciw Jarkowi i de facto oddacie urząd Prezydenta postkomunistom ?? |
|
-- Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! 12-06-2010, 20:57 | Link | Cytuj |
|
|
|
Quote: jarek_bolo Jak tak dalej pójdzie to będziemy wybierać między Jarkiem, a ...Napieralskim, wtedy też wybierzecie przeciw Jarkowi i de facto oddacie urząd Prezydenta postkomunistom ?? scuze-fuckin'-me jarek ale co to? post komunisci nie maja juz prawa rzadzic? wez pod uwage ze jest to tak samo uprawniona partia polityczna jak kazda inna wiesz, to nie sa czasy 'glebokiego' komunizmu w PL i ta partia sie zmienia i zmienila i zmieniac bedzie - to nie PZPR a poza tym to mnie juz naprawde wkurwia jak wszyscy na ten komunizm najezdzaja ja co roku spedzalam wakacje w krajach bloku sowieckiego - well, czechy, Wegry, Niemcy z powodu roboty mojego ojca - i jedno ci powiem - ja sie cieszylam ze zylam w PL a nie w Czechoslowacji czy na Wegrzech my nie mielismy przed szkola czy inna placowka panstwowa albo co inne piec krokow pomnika czolgisty, pominika sierpa i mlota, pomnika gwiazdy, pomnika ch....wie czego jeszcze Polska nie skladala az takich holdow ZSRR - i wbrew pozorom - nie byla az tak 'zniewolona' przez komunizm jak np Czechy jedyna 'odwilz' jaka pamietam w Czechach gdzie rzeczy troche inaczej wygladaly to takie miasteczko As - na granicy z Niemcami...tam bardziej sie czulo zachod - ale cala reszta? i tylko czasem nie wylec mi tu ze stanem wojennym bo to troche inna bajka wiesz, w pogladach nalezy sie sprawiedliwosc i trzeba troche obiektywnym byc a jakby Napieralski zostal (nawet nie wiem kto to) to co kuzwa w tym zlego?! Kaczynski zlym prezydentem byl?? wiesz, nie chodzi zawsze o partie polityczne, ale chodzi o osobowosc, charyzme, zrozumienie - a tego jak dla mnie KAczynskiemu jednemu i drugiemu bylo zawsze brak - w mojej opinii ja ich po prostu jako ludzi nie trawilam, i nie trawie niestety ale tekst na zasadzie ze 'oddac wladze komunistom' uwazam za bezsensowny totalnie ps. a teraz kazdy niech zobaczy - ja nie mam problemu rozmawiac o polityce - na Polityce; ale w dziennku mialam, mam, i bede miec |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 12-06-2010, 22:22 | Link | Cytuj |
|
|
|
Mnie w dawnych komunistach, a dzisiejszych niby europejskich demokratach z SLD odrzucają nie tyle poglądy na kwestie obyczajowe czy gospodarcze (SLD wcale źle nie prowadziło gospodarki, potrafili wprowadzić CIT-19%) co stosunek do przeszłości nie tak odległej. Nie potrafią szczerze przed społeczeństwem przyznać się, że żałują iż uczestniczyli w zdradzieckim reżimie, że kryją SBków i TW z powodu, których wiele tysięcy Polaków było gnębionych i prześladowanych. Niech się odetną od tego, poprą każdą inicjatywę lustracyjną i dekomunizacyjną i super. Wtedy będzie można powiedzieć, że mają prawo rządzić jak każda inna partia. Do puki tego nie zrobią to w mojej ocenie ONI NIE MAJĄ MORALNEGO PRAWA RZĄDZIĆ W POLSCE. Co do trawienia Kaczyńskich to już chyba nasty raz powtórzę, że znałaś ich tak jak ich przedstawiły media. Lecha pokazano również z dobrej strony dopiero jak tragicznie zginął. A strona zła lansowana do czasu wypadku była rozdmuchana i przekłamana. Dlaczego wszyscy, którzy mieli okazję spotkać się osobiście z Kaczyńskimi zmieniają o nich diametralnie zdanie? Dlaczego nie docierają do nas w ogóle informacje, że Lech Kaczyński był w Europie szanowany, uważany za niezależnego i potrafiącego budować koalicje czyli kompromisowego umiejącego się porozumieć polityka? Dlaczego np. nie dopuszczono do społeczeństwa notki o takim zdarzeniu, że pewnego dnia gdy Lech Kaczyński w konwoju przejeżdżał koło wypadku drogowego kazał się zatrzymać by pomóc poszkodowanej dziewczynce. Zawieziono ją do szpitala MSWiA, dostała najlepszą z możliwych opiekę. Gdy zapytano Prezydenta dlaczego tak zrobił, powiedział, że zdaje sobie sprawę iż nie pomoże wszystkim, ale zawsze pomogę tym, których spotkam na swojej drodze. Mniej więcej w ten deseń coś tak było. Zauważcie też, że gdy ja krytykuję Tuska czy innych to nie odwołuję się do ich charyzmy, osobowości, itd. Przecież nie jestem w stanie tych cech poznać, a na tyle jestem rozumny, że wiem iż media nie oddają tych cech obiektywnie. Przy ocenie polityków można się skupić wyłącznie na decyzjach jakie podjęli, ale też nie w oderwaniu od przyczyn jakie uwarunkowały takie, a nie inne decyzje. |
|
-- Jam jest Polska, Ojczyzna Twoja, ziemia Ojców, z której wzrosłeś. Wszystko, czym jesteś, po Bogu - mnie zawdzięczasz!! 13-06-2010, 09:20 | Link | Cytuj |
|
|
|
Quote: Dlaczego np. nie dopuszczono do społeczeństwa notki o takim zdarzeniu, że pewnego dnia gdy Lech Kaczyński w konwoju przejeżdżał koło wypadku drogowego kazał się zatrzymać by pomóc poszkodowanej dziewczynce. i ty uwazasz to za jego jakis sukces? Prawie kazda normalna osoba z ludzkimi odruchem tak by sie zachowala! ja kiedys starsza kobiete z pociagu do szpitala zabralam bo miala atak serca czy cos tam; a zanim to sie stalo to latalam z konduktorem po pociagu szukajac lekarza - i bylo to pozno w nocy w miescie ktorego za bardzo nie znalam; wisialam w szpitalu na telefonie do jej dzieci ktore mieszkaly w Suwalkach (rzecz dziala sie w Koszalinie) co sie ich matce stalo - a nie musialam w sumie bo jak ambulans przyjechal to moglam olac i co? medal mi sie nalezy z tego powodu? jesli chodzi o rozliczania i lustracje - wszystko fajnie ladnie i pieknie; tylko w tej chwili to juz 20 lat minelo i politycy w SLD tez sie zmienili/wymienili; to tak jakbys chcial aby obecne czy wczesniejsze pokolenia Niemcow za Hitlery nadal mialy sie kajac i ciagle blagac o wybaczenie ps. a tam u gory mialam na mysli Kwasniewskiego, nie Kaczynskiego, zadajac pytanie czy zlym prezydentem byl |
|
-- dramatem naszej epoki jest to ze glupota zabrala sie do myslenia 13-06-2010, 11:19 | Link | Cytuj |
[ 1 ] 2 3 … 9 następna »