![]()
[ 1 ] 2 następna »
|
Tak wiec po przetestowaniu takie mam uwagi 1. do kogo jest zaadresowana ta strona? ja mam problemy z identyfikacja osobiscie. Chce utrzymywac kontakt z ludzmi z UK - mam FB, z Polski - mam NK Angol przychodzacy tutaj? nie sadze..zbyt skomplikowane i nieprzejrzyste 2. format dodawania jakichs tam grup do moich ulubionych - nie odpowiada mi osobiscie, bo zeby w danej grupie odpowiedziec musze sie do niej najpierw 'zapisac', a nie intereseuje mnie wiszenie jako member np w 'hen party' (bez obrazy ewa) czy w wedkowaniu - nawet jakbym tylko chciala napisac ze moze mam jakies splawiki do oddania bo mezy nr 123 3.ludzie sie za bardzo 'rozjechali'...nie to ze byli razem, ale konwersacja sie toczyla jakas - czasem lepiej, czasem gorzej Teraz sprowadzilo sie to do...sama nie wiem czego...mnie sie nawet pisac nie chce bo po napisaniu sywierdzam ze nia ma to sensu, bo za mala grupa odbiorcow tego co napisze 4.Przypuszczam ze ludziom nie chce sie tworzyc topikow od nowa. Obstawiam ze turystyka mialaby najwieksze wziecie. Irytuje mnie fakt ze nie moge w turystyce zobaczyc tego co bylo przedtem, pytan nie chce powtarzac, a i pewnie ludiom nie chce sie odtwarzac 5.To samo dotyczy kina i muzyki - wbrew pozorom - te trzy dzialy byly dla mnie najbardziej interesujace, oprocz zapytan ludzi 6. Zapytania ludzi - teraz na kazde zapytanie ludzie pewnie sa 'confused' czy maja osobna grupe zakladac, czy wklejac pytanie gdzie im sie podoba a jak maja wklejac, to musza sie zapisac do danej grupy/otworzyc nowa.. he? mnie by sie nie chcialo i poszlabym tam gdzie sie musze tylko zarejestrowac po to zeby zadac pytanie i zeby czlonkowie na nie odpowiedzieli bez zapisywania sie do grupy (jesli autor grupe otwiera) lub bez jebania przez czlonkow egzystujacej grupy 'nie umiesz czytac? to grupa dla kociarz/mam/nieudomowionych gospodyn tylko' Oczywiscie nie mowie ze takie reakcje by byly, ale to sa mozliwosci Nie odpowiada mi rowniez to ze musze byc 'akceptowana' do jakiejs grupy przez jej kreatora - ubliza mi to w sensie praw ludzkich i dyskryminowana nie zycze sobie byc przez fakt ze mam jezyk niewyparzony i lubie wsadzic kij w mrowisko Poza tym, co by przypomniec - ja widzialam PP jako 'realiable Polish news and community service' (ze tak ladnie to teraz nazwe), na ktorym - przypuszczam - majac tylu specow w postaci ludzi od IT, prawa, grafiki itd, doswiadczenia w wielu innych dziedzinach - czy to z powodu prac ktore wykonujemy, czy tez doswiadczen ktore mielsimy czy wizyt ktore odbylismy...wiec ja osobiscie widzialam PP jako portal gdzie kazdy mialby szanse, gdzie moglyby byc zamieszczane felietony, fragmenty z blogow (np DMF), uaktualnienia prawne - czy to finansowe czy housing czy benefits i wydaje mi sie ze ta wiedza innych - zapewne juz bylych - czlonkow PP zostala ominieta po drodze, zaprzepaszczona Na starej PP lubilam przyklejone stale tematy (choc przyznaje - wymagaly edytowania po jakims czasie) lubilam ze wlazilam i odpowiadalam lub dogryzalam bez zapisywania sie do grupy kuzwa! nawet fakt banowania lubilam! ja wiem ze to poczatki, ale ....ja bym to zrobila inaczej Matu. Wedle pierworodnych planow Ze swojej strony Ci tylko powiem, ze zainteresowanie Polish community i Polish communities' websites/portals jest nadal olbrzymie w obecnej formie - osobiscie gdybym miala zamieszczac tu cokolwiek? zamiescilabym, ale doszlabym do wniosku ze najmniejsza reakcje - albo zadna dostane z tej strony. Nawet 'polls' byly fajne! tez mi ich brakuje - czy boska np jedza jest a ewa glupia... btw - ja zrobie poll na surveymonkey bo mozna za darmo calkiem profesjonalny pod warunkiem ze 10 pytan jest zadanych. Mam konto albo i dwa. Moge nawet w w pytaniach pomoc - wyslij ten poll do bylych uzytkownikow PP jako admin - a jest ich znacznie wiecej niz obecnych - i zobacz co mysla/co im sie podoba/co nie. Kiedys powiedzielismy - ludzie tworza forum. I to sie nie zmienilo. Rozruszanie PP zajelo - ile? 2 lata? 3? To mialo szanse zarabiac na siebie/zaczac zarabiac Musze sie przynac - nie podoba mi sie.Jestem bo jestem zainteresowana rozwojem, ale mysle ze istnieja drogi lepsze. Z calym szacunkiem za wlozona prace beaata |
| Link | Cytuj | |
|
W dużej mierze zgadzam się z Beatą. Poza jednym - o jakim rozruszaniu PP mówisz? 10 aktywnych memberów na a krzyż to po 2-3 latach wynik wręcz żał(oo.. nadal 'ł' nie działa poprawnie )osny. A ostatnie miesiące? Pustki, nuda, prawie jak oglądanie "mody na sukces", wpadniesz raz na miesiąc i i tak jestes ( i 'si' nie dziala nadal! ) up-to-date ze wszystkim. Co do innych elementów, mi też się nie podobają. Wchodzę i nie wiem w ogóle gdzie mam swoje kroki skierować. Poplątane strasznie. No i te kolory |
| Link | Cytuj | |
|
beaata, dzieki za ten post. Podpisuje sie pod wszystkim co napisalas. Matu jakos nie bierze pod uwage naszych uwag.. wykreca sie ze to poziom swiatowy, dla mnie duzy krok w tyl. boska, jedzunia tylko dla glupich |
| Link | Cytuj | |
|
kazdy sie wypowiadal ze ta forma to porazka- ale Matu to dyktarure wrzucil i nikogo nie slucha sie zdziwie jak przywroci stara PP |
| Link | Cytuj | |
|
Uwagi przyjalem. Trzymam kciuki ra realizacje Tylko argument, ze bylo dobrze i rozwijalo sie dynamicznie bo 5 w porywach 6 osob moglo sie wypowiadac w 2 tematach dziennie jest malo przekonujacy Ale za to ikonki byly w tym samym miejscu od paru lat, to bylo prosciej rozmawiac klikajac w obrazki. Ja widze dokladne statystyki obu serwisow i za pare miesiecy wkleje do porownania matutinus edytował(a) ten post dnia 30-07-2008 o godzinie 10:09
|
-- rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana... Link | Cytuj |
|
|
za kilka miesiecy to tu nikogo nie bedzie raczej |
| Link | Cytuj | |
|
wysle ci skrzynke wina, jak nie bedzie 1000 userow do konca roku i statystyk wyraznie lepszych od poprzedniej wersji oczekuje rewanzu w postaci skrzynki piwa przyjmujesz? |
-- rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana... Link | Cytuj |
|
|
umowa stoi |
| Link | Cytuj | |
|
heheh...wyslijcie je do mnie - oddam jak ktores zaklad przegra |
| Link | Cytuj | |
|
tia- "zaopiekujesz" sie tak skutecznie ze pod koniec roku nawet skrzynki nie zobaczymy |
| Link | Cytuj |
[ 1 ] 2 następna »